Tratamentul care reduce tumorile în cazul cancerului de colon. Combinația de suplimente mai benefică decât imunoterapia

Monika Baciu |
Data publicării:
cancer de colon - FOTO: Freepik
cancer de colon - FOTO: Freepik

Un tratament comun poate reduce tumorile în cazul cancerului de colon.

Un studiu revoluționar efectuat de cercetătorii de la Universitatea Anglia Ruskin a descoperit o combinație de două medicamente utilizate în mod obișnuit pentru întărirea sistemelor imunitare, care ar putea reprezenta o schimbare de joc în tratamentul cancerului de colon.

Într-o încercare clinică cu 101 participanți, 61% dintre cei diagnosticați cu cea mai comună formă de cancer de colon au înregistrat o reducere sau stabilizare a tumorilor, indicând un progres semnificativ în lupta împotriva acestei boli grave și aducând o nouă rază de speranță pentru pacienți și medici.

Peste 100 de persoane, implicate în studiu

Un studiu de probă cu 101 participanți a adus o veste spectaculoasă în lupta împotriva unei forme comune de cancer de colon. Acesta a arătat că tumorile s-au redus sau au rămas stabile la 61% dintre cei diagnosticați cu cel mai comun tip de cancer de colon.

Cercetătorii de la Universitatea Anglia Ruskin au descoperit că combinarea a două medicamente utilizate în mod obișnuit pentru întărirea sistemelor imunitare, botensilimab și balstilimab, poate ajuta în combaterea acestei forme de cancer. Studiul lor aduce "o nouă speranță" pentru cei care luptă împotriva bolii, deoarece 61% dintre pacienți au avut tumori reduse datorită noii combinații de medicamente.

Vezi și: Cum se simte teroarea în cuplu și de câte tipuri este. Radu Leca: Te simți îngrozitor. E diabolic

Ce cancer de colon este analizat

Cancer de colon - FOTO: Freepik

Tipul specific de cancer de colon, cancerul colorectal metastatic microsatelit stabil (MSS mCRC), este cunoscut pentru rezistența sa la alte imunoterapii care utilizează sistemul imunitar în lupta împotriva cancerului. Autorii studiului au numit tratamentul "potențial schimbător de joc" și acum așteaptă aprobarea autorităților din Marea Britanie după un studiu de succes în SUA.

Studiul cu 101 participanți a arătat că tumorle s-au redus sau au rămas stabile la 61% dintre pacienții cu MSS mCRC, iar efectele secundare comune au inclus diaree și oboseală.

Aceasta este o mare avansare în cercetarea cancerului, deoarece până acum imunoterapia era eficientă mai ales în cazurile mai rare de cancer de colon.

Profesorul Justin Stebbing, expert în științe biomedicale la Universitatea Anglia Ruskin, s-a declarat entuziasmat de rezultate.

"Aceste rezultate sunt extrem de entuziasmante. Cancerul colorectal sau cancerul de colon este una dintre cele mai comune forme de cancer la nivel mondial și este prima dată când avem dovezi convingătoare că imunoterapia poate funcționa în toate formele de tumori colorectale, deci aceasta ar putea fi o schimbare de joc.

Acum progresăm către studii clinice în faze mai avansate și sperăm ca FDA din Statele Unite să aprobe utilizarea acestui tratament foarte curând. Și pentru că aceasta este o zonă atât de importantă, afectând atât de multe persoane, sperăm ca autoritățile din Marea Britanie să poată avansa rapid", a spus prof. Justin Stebbing, potrivit The Express.

Vezi și: Afecțiunea la care sunt predispuși vârstnicii. Impactul, semnificativ: risc de depresie, demență și căderi

Lisa Wilde, director al cercetării, politicilor și influenței la Bowel Cancer UK, a remarcat că studiul este încă în faza sa incipientă, dar a recunoscut că arată "promisiuni interesante".

"Acest studiu este încă într-o etapă foarte timpurie, dar arată promisiuni interesante pentru a extinde opțiunile de tratament atât de necesare pentru cei ale căror cancere ar fi fost anterior rezistente la imunoterapie. Vom continua să urmărim cu interes", a spus Lisa Wilde, director de cercetare la Bowel Cancer UK.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel