Tratament pentru cancer, posibil să fie descoperit cu ajutorul musculiței de oțet. Studiile, în curs

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Sarcomul
Sarcomul

Un tratament pentru cancer ar putea fi găsit cu ajutorul musculiței de oțet. Oamenii de știință au modificat genetic musculițele și apoi au testat tratamentele.

O echipă de cercetători de la Școala de Medicină de la Icahn de la Muntele Sinai, din New York, a constatat că este posibil să se folosească mușculițe de oțet modificate genetic pentru a găsi cele mai bune terapii pentru cancer pentru unii pacienți.

În lucrarea publicată în revista Science Advances, grupul descrie experimente care au implicat modificarea genetică a musculițelor cu mutațiile cancerului la pacient, ca o modalitate de a testa candidații din terapie.

Când medicii întâlnesc pacienți cu cancere rezistente la tratament, aceștia încearcă destul de des să caute medicamente non-standard, care ar putea ajuta la anumiți pacienți.

În mod tipic, aceasta implică creșterea țesutului tumoral într-un laborator și apoi aplicarea de medicamente pentru a vedea dacă acestea reduc creșterea tumorală - un proces care necesită timp și costă o mulțime de bani. În acest nou efort, cercetătorii au avut ideea de a dezvolta țesuturi asemănătoare tumorii într-o musculiță de oțet și apoi de a aplica medicamente - o abordare mult mai rapidă și mai ieftină, potrivit medicalxpress.com.

Experimentele pe musculițe de oțet, rezultate încurajatoare

Pentru a afla dacă ideea lor ar funcționa, cercetătorii au lucrat cu un pacient voluntar care a avut o forma de cancer rectal rezistentă la tratament. Cercetătorii au colectat probe de tumori și au identificat nouă gene care au crezut că au fost un factor major în favorizarea creșterii tumorii.

Apoi au modificat genetic genomul mai multor embrioni de musculițe pentru a adăuga cei nouă factori tumorali la celulele epiteliale. Musculițele au fost apoi lăsate să se maturizeze și apoi li s-au administrat alimente care conțin medicamente pentru tratamentul cancerului, pentru a vedea cum le afectează.

Cercetătorii raportează că mai puțin de 20% din embrionii care nu au primit medicamente, au primit la vârsta adultă. Ei au descoperit, de asemenea, că dând musculițelor doar unul dintre cele 121 medicamente testate nu a avut nici un impact. Dar au descoperit că atunci când au hrănit muștele cu două medicamente particulare - trametinibul și bisfosfonat - rata de supraviețuire a crescut de la 30 la 60%.

Ei mai raportează că, atunci când au dat pacientului cele două medicamente, tumorile sale s-au redus cu 45% și au rămas în starea lor scăzuta timp de 11 luni. După aceea, tumorile au început să crească din nou și au apărut mai multe. Doctorii au schimbat medicamentele și studiul s-a încheiat. Cercetătorii descriu rezultatele lor ca fiind încurajatoare, dar este nevoie de mai multă muncă pentru a determina dacă abordarea este viabilă.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel