Transmit țânțarii noul coronavirus? VESTEA MOMENTULUI. Ce spune un studiu realizat în Italia

Dana Lascu |
Data publicării:
Țânțar
Țânțar

Cercetătorii italieni au făcut o descoperire importantă care clarifică lucrurile în ce privește posibilitatea ca țânțarii să transmită noul coronavirus prin înțepătura lor. 

Înțepăturile de țânțari erau motiv de îngrijorare, mulți crezând că păcătoasele insecte ar putea transmite noul coronavirus. Dar un studiu realizat de cercetători italieni de la Institutul Superior de Sănătate (ISS), în colaborare cu Institutul Zooprofilactic Experimental din Veneția, calmează spiritele: virusul SARS-CoV-2 nu poate fi transmis prin înțepătura de țânțar obișnuit și nici prin cea a țânțarului tigru asiatic.

O echipă de entomologi şi virusologi a studiat ce se întâmplă cu virusul care ajunge corpul unui țânțar prin intermediul sângelui infectat de la un om. Virusul „nu este capabil să se reproducă” în organismul țânțarilor și nici nu poate fi inoculat, prin înțepătură, unei alte persoane, au stabilit cercetătorii, conform thelocal.it.

Deocamdată, acestea sunt rezultatele preliminare ale studiului, cele definitive urmând să fie publicate în curând, pentru ca investigația să poată fi coroborată și cu alte cercetări.

Asta înseamnă, însă, că SARS-CoV-2 este diferit de alte virusuri care se transmit prin înțepătura de țânțar și care provoacă boli precum Zika, febra West Nile, febra dengue și febra galbenă.

Organizația Mondială a Sănătății a spus deja că nu există dovezi că noul coronavirus ar putea fi transmis de insectele care sug sânge.

Cu toate acestea, cercetătorii de la ISS sfătuiesc oamenii să ia măsuri de precauție împotriva țânțarilor, mai ales la răsăritul și la apusul soarelui, când sunt foarte activi. Recomandările lor includ:

- Folosiți repelent.

- Purtați cămăși cu mâneci lungi și pantaloni lungi.

- Dormiți în camere cu aer condiționat, dacă este posibil și păstrați geamurile închise sau protejate cu plase de țânțari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel