Tradiții de Revelion, ce dorințe îți pui pentru Noul An

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Traditii de Revelion: Ce dorinte iti pui in noaptea dintre ani
Traditii de Revelion: Ce dorinte iti pui in noaptea dintre ani

Tradiții de Revelion: În noapte dintre ani e bine știut că mulți își pun dorințe care speră să se îndeplinească în Noul An. Dacă vă gândiți să vă doriți și ceva legat de sănătate, avem câteva sugestii!

Tradiții de Revelion: Dacă vă gândiți să vă puneți câteva dorințe legate de sănătate pentru anul 2019, Asociația Medicală Americană (AMA) vine cu câteva sugestii.

„Este momentul perfect al anului pentru fiecare dintre noi să luăm în considerare obiectivele noastre personale și cum putem face alegeri pozitive în domeniul sănătății în anul următor", a explicat președintele AMA, Dr. Barbara McAneny.

„Încurajăm pe toată lumea să-și prioritizeze sănătatea pe termen lung, făcând acum modificări mici în stilul de viață care pot avea un efect de durată în îmbunătățirea sănătății", a adaugat ea într-un comunicat de presa al AMA.

Ce să faci în 2019 pentru sănătatea ta

Experții asociației oferă și câteva sfaturi care pot face o mare diferență în sănătatea fiecăruia, în noul an, pe care le adaptăm pentru România. Iată care sunt acestea:

- Aflați ce risc pentru diabetul de tip 2 aveți: consultați-vă medicul de familie și faceți un test, apoi faceți o listă cu pașii care vă pot ajuta să preveniți sau să întârziați dezvoltarea bolii care presupune o cantitate mare de zahăr în sânge.

- Propuneți-vă să faceți exerciții fizice regulat: Adulții trebuie să facă cel puțin 150 de minute pe săptămână de activitate cu intensitate moderată sau 75 de minute pe săptămână de activitate fizică intensă.

- Măsurați-vă tensiunea arterială: trebuie să țineți tensiune arterială ridicată sub control pentru preveni atacul de cord sau accidentul vascular cerebral.

- Treceți la o dietă sănătoasă: reduceți cantitatea de alimente procesate, în special cele cu adaos de sare și zahăr, precum și băuturile îndulcite cu zahăr. Beți mai multă apă.

- Preveniți apariția rezistenței la antibiotice: dacă vi se prescriu antibiotice, luați-le exact așa cum vă este recomandat. Amintiți-vă: Antibioticele nu sunt eficiente împotriva virușilor, inclusiv a celor care cauzează răceală și gripă.

- Limitați consumul de alcool și tutunul: dacă beți alcool, faceți acest lucru cu moderatie - nu mai mult de o băutură pe zi pentru femei și două pentru bărbați. Dacă fumați, discutați cu medicul ca să vă ajute să renunțați.

- Aveți grijă cu analgezicele: dacă vi se prescriu medicamente împotriva durerii de tip opiacee, urmați instrucțiunile medicului, păstrați-le în siguranță și eliminați corespunzător pastilele neutilizate pentru a preveni folosirea necorespunzătoare sau furtul.

- Imunizați-vă: asigurați-vă că toată lumea din familia dvs. este la curent cu vaccinurile, inclusiv cel contra gripei anuale. Toți cei cu vârsta peste 6 luni ar trebuie să se vaccineze.

- Controlați-vă stresul: Mâncați sănătos și faceți exerciții fizice regulate pentru că acestea vă pot ajuta să vă mențineți sănătatea mintală bună, dar cereți ajutor medicul dacă vă simpliți copleșiți, dacă stresul e prea mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel