Peste 250 de persoane aflate pe litoral au făcut toxiinfecție alimentară, în ultimele două săptămâni, după ce au consumat alimente alterate, scrie agerpres.ro.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanţa, în ultimele 14 zile, cadrele medicale de la Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, unde au ajuns pacienții, au consultat şi internat aproximativ 250 de pacienţi diagnosticaţi cu toxinfecţie alimentară.
În majoritatea cazurilor a fost nevoie de internare, precizează sursa citată.
''Îi sfătuim pe turişti şi pe localnici să fie atenţi la alimentele pe care le consumă, din categoria brânzeturilor, cremelor de patiserie, ouălor sau cărnii de pui insuficient preparată termic, deoarece în timpul verii creşte riscul îmbolnăvirilor'', se arată în comunicatul remis presei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.