Toxiinfecție alimentară cu colivă la Vaslui. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au confirmat prezenţa bacteriei salmonella în coliva pe care mai multe persoane au mâncat-o la un praznic organizat la un restaurant din municipiul Vaslui.
Mihaela Vlada, directorului executiv al DSP Vaslui, a arătat că în urma analizei probelor prelevate din toate alimentele consumate la masa respectivă, s-a stabilit că salmonella era prezentă în coliva pe care organizatorii praznicului au preparat-o în gospodărie şi au dus-o la restaurant ca s-o împartă invitaților.
14 oameni la spital
Această variantă fusese susţinută şi de reprezentanţii restaurantului, care au afirmat imediat după seria îmbolnăvirilor că unitatea prepară mâncarea în condiţii de siguranţă, notează Agerpres.
Un număr de 15 persoane, cu vârste între 40 şi 79 de ani, au suferit toxiinfecţii alimentare după ce au mâncat la un praznicul organizat săptămâna trecută la un restaurant din municipiul Vaslui, 14 dintre acestea fiind internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.
La praznicul respectiv au participat 35 de persoane care au consumat ciorbă, sarmale şi friptură preparate la restaurant, cozonac pregătit la o cofetărie din Vaslui şi colivă pregătită în gospodărie. Cam la 6 -18 ore după ce au participat la praznic, 15 persoane au prezentat ameţeli, cefalee, greţuri, vărsături, dureri abdominale, febră şi scaune diareice. DSP a demarat o anchetă epidemiologică, mai arată sursa citată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.