6 ani durează Facultatea de Medicină în România, dar la finalul ei un tânăr absolvent e departe de a fi medic, pentru că trebuie să urmeze rezidențiatul. Urmează poate încă pe atâția ani de studiu teoretic și practic în spitale, numeroase examene pe care trebuie să le ia, doar ca să poate fi medic specialist.
Dar nici așa drumul lui profesional nu este terminat. Încă câțiva ani pentru primariat, apoi gradele prin care trebuie să treabă. Medicina este, de fapt, o meserie în care înveți toată viața.
Iată cum și ce pași sunt obligatoriu de parcurs în cariera unui medic în România, când ajunge el să lucreze direct cu pacienții și să-și asume tratarea lor, pași explicați de doi dintre cei mai cunoscuți profesori universitari din București: Prof.dr. Cătălina POIANĂ, Președinte Colegiul Medicilor din București, medic primar endocrinolog la Institutul Parhon, și Prof.dr. Bogdan POPESCU, vicepreședinte Colegiul Medicilor din București și șef al Secției de Neurologie de la Spitalul Colentina.
Emisiunea va fi transmisă simultan, de la ora 16.00, pe pagina de Facebook și contul de Youtube ale DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.