Tot ce trebuie să știi despre implanturile dentare: avantaje și dezavantaje, explicate de medicul Anca Vereanu

Angela Sabău |
Data publicării:
EXCLUSIV

Dr. Anca Vereanu, medic primar stomatolog, a explicat la DICȚIONAR MEDICAL tot ce trebuie să știm despre implantul dentar.

Dr. Anca Vereanu a explicat ce este implantul dentar, cum se face acesta și în ce situații nu se poate face.

„Implantul e un lucru minunat care s-a inventat, e un șurub foarte simplu care  - mie îmi ia să pun un implant 7 minute, la atât am ajuns ca performanță, fiindcă lucrez de 25 de ani. Deci, practic, forezi cu o freză în os, este cu anestezie simplă, se face o anestezie ca și pentru carie, la nivelul gingiei, în locul unde pui implantul; forezi, pui implantul, eventual în unele momente, dacă implantule bine stabili poți să faci și coroana în aceeași zi, dacă nu, lași să se vindece, două luni, 4 luni, depinde de condiții, după care faci și coroană pe el. Astfel încât, tu poți să faci un dinte fără să mai strici dinții alăturați”, a spus medicul.

„Vorbind de edentații largi, deci de multe măsele și dinți care lipsesc, noi acum construim dinți ficși numai pe implanturi. Sunt pacienți cre nu mai au niciun dinte sau mai au 3 - foarte cariați. Sunt tineri care sunt în această situație, este un mare număr de pacienți în această situație și atunci când ești tânăr accepți foarte greu o proteză mobilă. Când mai ai 2-3 dinți în gură nu poți să faci decât cu proteză mobilă, nu poți să faci o punte cu patru extensii în spate.

Deci, implantul a venit să salveze foarte mult această populație care are lipsuri dentare de 2-3-5 sau toți (dinții, n.r.), prin implant dentar”, a mai explicat ea.

Implantul dentar are și riscuri, a mai explicat medicul.

„Bineînțeles că și implantul dentar aduce după el avantaje și dezavantaje, riscuri și complicații, accidente în intervenție. Este o intervenție chirurgicală. În orice intervenție chirurgicală nu există numai soare. Există și implanturi ratate și sensibilități pierdute, că implantul înseamnă că tu forezi pe lângă nervi, pe lângă artere, lucruri pe care le gestionezi ca orice chirurg, oriunde ai lucra.

Dar implantul este o manevră reușită care îi scapă de proteze de altă natură”, conchide medicul stomatolog.

Mai multe detalii aflați din materialul video atașat

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel