Ingrediente
500 g biscuiți dietetici (din făină integrală)
2 plicuri (100 g fiecare) budincă de vanilie instant
3 căni lapte
300 ml frișcă lichidă
Pentru glazură
5 linguri cacao
1 ceașcă zahăr
5 linguri unt (la temperatura camerei)
5 linguri lapte călduț
Mod de preparare
Amestecă toate ingredientele până se omogenizează. Mai adaugă puțin zahăr, dacă glazura ți se pare prea subțire și vrei să o îngroși. Dacă e prea groasă, mai adaugă puțin lapte, pentru a o subția.
Bate frișca. Într-un bol, amestecă bine budinca de vanilie și laptele, apoi toarnă amestecul peste frișcă.
Într-o tavă dreptunghiulară, de aproximativ 23 x 33 cm, pune un strat de biscuiți mărunțiți, peste care adaugi jumătate din budincă, apoi un alt strat de biscuiți, peste care torni cealaltă jumătate de budincă și ultimul strat de biscuiți, apoi glazură.
Ține tortul-ecler la rece, peste noapte sau cel puțin 4 ore înainte de a o servi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.