Ai nevoie de următoarele ingrediente:
300 ml frişcă lichidă
250 g cremă de brânză mascarpone, la temperatura camerei
70 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 pliculeț zahăr vanilat
1 linguriţă de lichior Amaretto sau esență de cafea
300 ml de cafea îndulcită, la temperatura camerei
1 pachet cu pişcoturi de şampanie
cacao
Mod de preparare:
Amestecă zahărul cu frişca lichidă, esenţa de vanilie, zahărul vanilat și crema mascarpone. Mixează la viteză mare până obții o frișcă tare.
Înmoaie pe rând pişcoturile în cafeaua îndulcită în care ai pus și o linguriță de esență de cafea. Nu mult, pentru că riscă să se fărămițeze.
Aşază un prim strat într-o tavă înaltă. Întinde pe primul strat de pişcoturi o treime din cantitatea de cremă de frișcă și mascarpone, adaugă din nou un strat de pişcoturi înmuiate în cafea, apoi adaugă încă un strat de cremă şi deasupra ultimul strat de pişcoturi și restul de frișcă. Deasupra pudrează cu cacao.
Lasă tiramisu fără ouă la frigider pentru aproximativ 2-4 ore sau peste noapte, pentru ca blatul să fie bine însiropat și aromat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.