Uleiurile esențiale au compuși extrași din plante, iar acestea captează mirosul și aroma plantelor. Aceste uleiuri au compuși aromatici și un efect terapeutic. Uleiurile esențiale pot fi folosite într-un difuzor de ulei pentru a le dispersa în aer pentru a oferi un miros plăcut în locuință. Uleiurile oferă, de asemenea, un efect calmant și liniștitor în încăperi, iar particulele sunt absorbite în piele, ceea ce are și câteva beneficii.
Iată diferite tipuri de uleiuri și beneficiile lor pentru sănătate
Ulei de mentă - Pentru îmbunătățirea energiei și digestiei.
Ulei de lavandă - Pentru ameliorarea stresului.
Ulei de lemn de santal - Pentru calmarea nervilor și îmbunătățirea concentrării.
Ulei de bergamot - Pentru reducerea stresului și îmbunătățirea afecțiunilor pielii, cum ar fi eczema.
Ulei de trandafir – Îmbunătățește starea de spirit și relaxează corpul.
Ulei de mușețel – Bun pentru îmbunătățirea stării de spirit și relaxare.
Ulei de Ylang-Ylang- Pentru tratarea durerilor de cap, greață și diferite afecțiuni ale pielii.
Ulei de arbore de ceai - Pentru stimularea imunității și tratarea infecțiilor.
Ulei de iasomie - Pentru tratarea depresiei și creșterea libidoului.
Ulei de lămâie - Pentru îmbunătățirea digestiei, starea de spirit și tratarea durerilor de cap.
Beneficiile pentru sănătate ale uleiurilor esențiale
În multe studii diferite, s-a văzut că uleiurile esențiale oferă un efect calmant și reduc eficient stresul și anxietatea. Folosirea acestor uleiuri la masaj va ușura oboseala și oboseala.
2.Aplicarea uleiurilor de mentă și lavandă pe piele poate reduce eficient migrenele și durerile de cap. Puteți masa aceste uleiuri pe frunte și pe tâmple pentru a obține alinare de durere. Un amestec de uleiuri de mușețel și susan poate fi masat pe tâmple pentru a ameliora durerile de cap sau migrenele. Este un remediu tradițional persan.
Mirosul uleiului de lavandă poate îmbunătăți calitatea somnului în rândul femeilor după naștere și al pacienților cu probleme cardiovasculare. S-a văzut în multe studii că mirosul uleiului de lavandă ne îmbunătățește calitatea somnului. În afară de cele menționate mai sus, utilizarea regulată a uleiurilor esențiale poate reduce inflamația.
Aceste uleiuri, în principal, de chimen și rozmarin pot lupta eficient împotriva afecțiunilor inflamatorii. Uleiurile esențiale au proprietăți antimicrobiene care pot lupta cu orice fel de infecții bacteriene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.