Știința interacțiunii umane. Creierele oamenilor se sincronizează când se țin în brațe

Adisa Codruț |
Data publicării:

Îți place să te îmbrățișezi cu cei dragi? Această acțiune simplă ar putea produce o „contopire a minților”, arată noi cercetări.

Oamenii aflați în contact fizic strâns par să aibă creierele sincronizate, a dezvăluit o nouă tehnică revoluționară de RMN.

O scanare RMN funcțională a două persoane care se îmbrățișează, sub o pătură, a arătat cum creierul lor părea că se încadrează în modele similare de acțiune și răspuns, relatează o echipă de cercetare finlandeză, notează Webmed.

„În termeni generali, arată cum creierele a două persoane se„ îmbină " în timpul acestui tip de interacțiune umană elementară", a declarat pentru Webmed cercetătorul Lauri Nummenmaa, șeful laboratorului de sisteme de emoții umane de la Universitatea din Turku din Finlanda.

Cercetarea de acest fel ar putea fi de folos pentru a face față condițiilor în care oamenii au probleme cu interacțiunea socială, a spus el.

„Astfel de procese sunt perturbate în numeroase condiții, cum ar fi tulburarea spectrului de autism, și înțelegerea mecanismelor elementare ale sociabilității ne va ajuta să înțelegem mai bine aceste condiții", a spus Nummenmaa.

Nu este surprinzător faptul că cele 10 cupluri din studiu - fie prieteni, fie parteneri romantici - par să fi avut răspunsuri cerebrale sincronizate, a spus Tiffany Field, directorul Touch Research Institute de la Universitatea din Miami.

„Există această intimitate care generează modele similare de răspunsuri fiziologice și biochimice, iar aceasta este o bună demonstrație a acestui lucru", a spus ea. "Acest lucru a fost arătat în orice, de la frecvențe cardiace la undele creierului și alte măsuri, cum ar fi nivelul cortizolului."

De exemplu, studiile anterioare au arătat că nivelul de sânge al hormonului de stres, cortizolul, diferă în raport cu partenerii atunci când lucrează și nu sunt mult împreună, dar se sincronizează la sfârșit de săptămână, când stau toată ziua împreună, spune Field.

Dar Field a adăugat că valoarea reală a acestui studiu inițial constă în faptul că două creiere umane au fost scanate în același timp folosind o singură mașină RMN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel