San Francisco a devenit primul oraş din Statele Unite care interzice vânzarea ţigărilor electronice, scrie dailymail.com.
Suporterii spun că speră că legislația va stopa utilizarea țigărilor electronice de căte minori, dar criticii spun că interdicția va face dificil pentru adulți să cumpere o alternativă la țigările obișnuite.
Acest lucru înseamnă că cea mai importantă companie de țigări electronice nu mai poate să-și păstreze sediul în San Francisco.
Compania a lucrat la o inițiativă de vot care ar reglementa, dar nu ar interzice vânzările de țigări electronice.
San Francisco este un oraș care își sărbătorește cultura de marijuana, dar se pare că se opune profund altor vicii.
Anul trecut, alegătorii au aprobat interzicerea vânzării tutunului aromatizat și, în 2016, s-a aprobat o taxă pentru băuturile îndulcite cu zahăr.
E-țigările au fost cel mai frecvent utilizate produse de tutun în rândul tinerilor din țară începând din 2014.
Țigările electronice au crescut numărul fumătorilor
Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, numărul studenților și elevi de liceu care folosesc produse din tutun a crescut cu 36% intre 2017 și 2018.
Oficialii din domeniul sănătății atribuie această creștere consumului de țigări electronice.
Dr. Stanton Glantz, profesor de medicină la Universitatea din California, Centrul de Control și Cercetare al Tutunului din San Francisco și susținător al măsurilor, a declarat că e-țigările sunt asociate cu atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale și boli pulmonare.
Prezența e-țigaretelor a "inversat complet progresul pe care l-am făcut în fumat pentru tineri în ultimii ani", a spus el.
"Tinerii au acces aproape nediscriminatoriu la un produs care nu ar trebui să fie pe piață", a declarat avocatul orașului San Francisco Dennis Herrera.
Deoarece FDA nu a acționat, a spus el, rămâne pe seama statelor și a localităților să facă pasul.
Legea ar putea fi atacată în instanță
Într-o declarație către Associated Press, purtătorul de cuvânt al FDA, Michael Felberbaum, a declarat că agenția va continua să "abordeze epidemia îngrijorătoare de utilizare a țigărilor electronice în rândul copiilor".
"Aceasta include prevenirea accesului tinerilor la produse de tutun aromatizate, cum ar fi e-țigaretele și trabucurile, luarea de măsuri împotriva producătorilor și comercianților cu amănuntul care comercializează ilegal sau comercializează aceste produse minorilor și educarea tinerilor cu privire la pericolele țigaretelor electronice și a altor produse din tutun ", a spus el.
Unele surse spun că producătorii de gări electroice ar putea ataca în instanță legea.
Legea va intra în vigoare la șapte luni după ce va fi semnat protocolul de căte primar, însă au apărut informaţii, potrivit cărora firmele ar putea ataca legea în justiţie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.