Teste rapide COVID-19. Ciuhodaru: Problemă de siguranță națională, de triere rapidă pentru a proteja viața fiecărui român

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medicul Tudor Ciuhodaru
Medicul Tudor Ciuhodaru

Tudor Ciuhodaru a vorbit despre testele rapide pentru depistarea COVID-19, despre avantajele acestora și procedura de testare.


"Din punctul meu de vedere, s-au pierdut deja două luni de zile și faptul că de atâta timp nu ne-am pregătit pentru o astfel de situație și am ignorat avertizările la nivel european poate fi discutat după ce această criză va fi rezolvată. Din punctul meu de vedere, în acest moment, trebuie luate măsuri clare, ferme, iar printre acestea se numără și achiziționarea de teste rapide. Anticorpii nu mint și putem trece la testarea largă a populației și asta cât se poate de repede", a declarat Tudor Ciuhodaru, în direct la B1 TV.

Care sunt avantajele testelor rapide și cum se realizează

"Sunt câteva avantaje evidente. Se pot utiliza oriunde, în spitale, gări, aeroporturi și putem depista rapid astfel infecția la scară extinsă, dar testează rapid purtătorii de virus, sănătoși sau nu. Durează doar 15 minute și e nevoie doar de o picătură de sânge luată din deget, ca la testele pentru glicemie.

 

 

Citește continuarea pe DC News.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel