Terapie promițătoare pentru boala ficatului gras. Previne fibroza

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicamente
Medicamente

Cercetătorii americani au dezvoltat o terapie promițătoare care ar îmbunătăți efectele adverse ale bolii ficatului gras non-alcoolic.

O echipă condusă de cercetători de la Spitalul General din Massachusetts, SUA, a dezvoltat un potential tratament pentru boala hepatică grasă non-alcoolică (NAFLD), cea mai frecventă formă de boală hepatică cronică. Momentan nu există medicamente aprobate pentru NAFLD, dar într-un studiu publicat în jurnalul JCI Insight din 20 august 2020 se vorbește de o terapie promițătoare poate funcționa pentru a îmbunătăți efectele adverse ale acestei boli.

NAFLD este un termen generic pentru un spectru de afecțiuni care începe cu acumularea de grăsime hepatică, care poate pune în scenă inflamația și poate duce la fibroză. În timp, fibroza poate progresa spre o ciroză potențial fatală și chiar o formă de cancer la ficat numit carcinom hepatocelular, potrivit unui comunicat al spitalului amintit.

Cercetătorii de la Spitalul General din Massachusetts au publicat un studiu randomizat controlat care arată că medicamentul tesamorelin (Egrifta) a redus grăsimea hepatică și progresia fibrozei la pacienții cu HIV. Medicamentul este aprobat de Food and Drug Administration (FDA) pentru tratarea excesului de grăsime abdominală la persoanele infectate cu HIV, dar cum acesta ar putea fi folosit în tratarea bolii ficatului gras non-alcoolic nu se știe încă.

Studiul americanilor a relevat că genele asociate cu inflamația au fost relativ reduse sau reduse la pacienții tratați cu tesamorelin în comparație cu placebo.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel