Terapie comparabilă cu imunoterapia, posibilă în curând. Rezultate surprinzătoare

Angela Sabău |
Data publicării:
Celule
Celule

Un nou tip de terapie dezvoltată de cercetători, comparabilă cu imunoterapia, ar putea fi în curând disponibilă pentru tratarea cancerului. Rezultatele testelor sunt încurajatoare.

O terapie dezvoltată de cercetătorii Yale stimulează celulele imune să se micșoreze sau să omoare tumorile, în experimentele făcute pe la șoareci, potrivit unui nou studiu publicat în Journal of Experimental Medicine. Terapia este eficientă de una singură sau în combinație cu imunoterapiile canceroase existente și pare să aibă efecte de durată, au spus cercetătorii.

Echipa de cercetare, condusă de cercetătorii Akiko Iwasaki și Anna Pyle, a examinat dacă o moleculă sintetică de ARN dezvoltat pentru a lupta împotriva virușilor poate declanșa, de asemenea, un răspuns imun împotriva tumorilor. Molecula, numită Stem Loop RNA 14 (SLR14), a fost proiectată special pentru a activa o genă care detectează viruși și alte amenințări în celule.

„Ideea noastră este de a imita o infecție virală în interiorul tumorii, păcălind sistemul imunitar să creadă că există o infecție și să scape de ea”, a spus Iwasaki.

Pentru a testa această teorie, cercetătorii au experimentat mai multe abordări diferite. Ei au injectat SLR14 direct în tumori la șoareci și au observat distrugerea cancerului de către celulele T puternice ale sistemului imunitar. Când au livrat terapia pe un singur site pe o tumoră, a stimulat și celulele T să răspundă la un alt loc, sugerând un efect larg.

Metastaza, oprită

Într-un alt experiment, au imitat metastaza cancerului prin răspândirea celulelor tumorale în întregul corp, injectându-le prin ventriculul stâng al inimii. Rezultatele au demonstrat că terapia cu SLR în tumorile solide ar putea bloca creșterea suplimentară a cancerului metastatic.

Cercetările ulterioare au arătat că SLR14 este comparabilă cu imunoterapia existentă împotriva cancerului și ar putea spori răspunsul lor anti-tumori. "Are un efect semnificativ ca un singur agent de terapie, iar atunci când este combinat cu terapiile imunitare actuale, vedem un efect sinergic", a remarcat Iwasaki.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că terapia a indus „memoria” sistemului imunitar, protejând animalele de recurență. "Trebuie să angajăm sistemul imunitar, care are o memorie lungă, pentru a găsi tumori și a le ucide înainte de a deveni canceroase. Arătăm această imunitate pe termen lung după injectarea SLR", a spus ea.

Următorul pas în cercetare este testarea terapiei singure, și în combinație cu alte terapii, în studiile umane.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel