Valoarea totală a lucrărilor și investițiilor realizate la aceasta unitate medicală se ridică la aproximativ 3,1 milioane de euro, potrivit unui comunicat remis presei.
Primarul General, Gabriela Firea: "Investițiile masive pe care le-am făcut în unitățile medicale administrate de noi își dovedesc rezultatele: am reușit, astăzi, să avem la spitalul «Dr. Carol Davila» aparatură medicală de ultimă generație, în valoare de peste două milioane de euro! Valoarea totală a investițiilor realizate în acest spital este de 3,1 milioane de euro, însemnând dotări și reabilitări. Astfel, ne putem mândri că avem în trei spitale administrate de Primăria Capitalei secții de urologie moderne: la Burghele, Colentina și Carol Davila, mai ales că numărul pacienților urologici este în continuă creștere.”
Numărul de pacienți tratați la chirurgie și nefrologie va ajunge la 1.100 pe lună, de la 900 pe luna, câi sunt acum trati aici. De asemenea, pacienții cu litiază renală au o șansă de a se vindeca fără intervenție chirurgicală.
La rândul său, managerul Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, dr. Victor Strâmbu, a explicat: "Cu fondurile alocate de Primăria Capitalei, prin ASSMB, am reușit să înființăm și să dotăm un compartiment de endourologie și litotriție âși am relocat, modernizat și dotat secția de terapie acută nefrologică".
De asemenea, printre cele mai importante achiziții se număra și un scintigraf în valoare de 270.000 de euro. „În șase luni de la darea lui în folosință au fost investigați aici 165 de copii, toți trimiși de Spitalul Marie Curie, conform contractului pe care îl avem cu această unitate medicală", a mai spus el.
Directorul Medical al ASSMB, dr. Turkes Ablachim: "În perioada 2012-2016, peste 20% din pacienții cu afecțiuni renale care ar fi trebuit tratați în Spitalul Clinic de Nefrologie «Dr. Carol Davila» au fost direcționați către alte spitale cu profil urologic, în vederea definitivării tratamentului. Așa a apărut necesitatea dezvoltării Secției de Terapie Acută Nefrologică, activitatea în această secție bazându-se pe acuratețea, promptitudinea și complexitatea investigațiilor.
Transformarea Compartimentului de Terapie Acută Nefrologică în Secție Clinică era necesară pentru îngrijirea pacienților cu patologie nefrologică gravă, aflați în predializă, în stadiul de uremie avansată, cu complicații, sau în proces de inițiere a hemodializei, când este nevoie de o supraveghere strictă de 24 de ore, iar intervențiile de urgență sunt complexe. Mai mult decat atat, Centrul de hemodializa si-a marit capacitatea de la 9 la 11 aparate."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.