Terapia prin scris. Cum ajuta scrisul la eliberarea emoțiilor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Scrisul ajută la eliberarea emoțiilor
Scrisul ajută la eliberarea emoțiilor

Durerea pierderii cuiva poate fi greu de suportat. Unele persoane reușesc cu greu sau deloc să depășească aceste situații. Unele studii arată că a scrie despre sentimente poate avea un efect benefic neașteptat.

Există unele cercetări care sugerează că dezvăluirea emoțiilor profunde prin scriere poate stimula sistemul imunitar, precum și starea de spirit și bunăstarea.

Dimpotrivă, stresul de a ține sentimente puternice poate să accelereze tensiunea arterială și frecvența cardiacă și să crească tensiunea musculară.

Situațiile profund îngrijorătoare, cum ar fi sinuciderea sau moartea violentă, sunt cel mai bine explorate cu ajutorul unui terapeut cu experiență.

S-ar putea să doriți să solicitați asistență profesională pentru a vă ajuta să începeți să vă ocupați de durerea dvs. înainte de a încerca să scrieți în jurnal.

Sfaturi pentru „terapia” prin scris

Dacă doriți să încercați să păstrați un jurnal pentru a vă ajuta să procesați sentimentele de durere, e bine să vă luați în calcul câteva lucruri:

1. Deși scrierea despre durere și pierdere poate declanșa emoții puternice - puteți plânge sau vă simțiți profund supărat - mulți oameni consideră un jurnal scris valoros și se simt mult mai bine după aceea.

2. Lăsați cu adevarat să treacă emoțiile. Scrieți cum vă simțiți și de ce vă simțiți așa. Scrieți pentru dvs, nu pentru alții. Nu vă faceți griji cu privire la greșeli de gramatică sau exprimare.

3. Încercați să scrieți timp de 15 până la 30 de minute pe zi, timp de trei până la patru zile, sau o săptămână dacă simțiți că scrisul continuă să fie de ajutor.

De asemenea, puteți încerca să scrieți timp de 15 până la 30 de minute o dată pe săptămână timp de o lună.

O revizuire a cercetării privind scrierea jurnalului a constatat că scrierea are efecte mai puternice atunci când se extinde pe mai multe zile, recomandă specialiștii de la Harvard Medical School.

 

Articolul integral poate fi citit AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel