Terapia prin muzică este o metodă folosită destul de des de psihologi în tratarea anumitor stări de anxietate, stres sau depresie, înregistrând rezultate destul de interesante.
Muzica liniștește psihicul
Terapia prin muzică este considerată un remediu împotriva stărilor de irascibilitate, tensiunilor acumulate pe parcursul unei zile sau chiar un factor important pentru eliminarea energiilor negative. Însă, nu orice melodie sau orice gen muzical îţi poate aduce confortul dorit şi descărcarea de care ai nevoie. Evident, acest aspect ţine şi de preferinţele personale, pentru că fiecare individ îşi găseşte starea de relaxare ascultând genuri muzicale diferite.
Muzica te motivează
De câte ori nu ţi s-a întâmplat să experimentezi o stare de spirit proastă, iar la auzul unei melodii care îți place să îți regăsești motivația? Acest lucru se întâmplă pentru că s-ar putea să regăseşti în melodie sau în anumite versuri fix ceea ce aveai nevoie să auzi în acel moment.
Efectul Mozart în dezvoltarea inteligenței copiilor
Efectul Mozart este unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale meloterapiei. Studiile au arătat că muzica clasică ascultată încă din viața intrauterină are efecte pozitive asupra dezvoltării neuromotorii, asupra memoriei şi capacităţii de învăţare a copiilor. S-a afirmat chiar că expunerea la această muzică poate creşte coeficientul de inteligenţă al copiilor până la vârsta de 3 ani.
Terapie adjuvantă în cazul unor boli
Cercetări recente au evidenţiat importanţa meloterapiei în tratamentul unor afecţiuni organice cum sunt accidentul vascular cerebral, boala Alzheimer, boala Parkinson, bolile de inimă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.