Terapia care scapă de insomnie tinerii consumatori de alcool

Florina Pop |
Data publicării:
Medic
Medic

Cercetătorii au testat efectele terapiei cognitiv-comportamentale asupra tinerilor adulți care suferă de insomnie și consumă alcool.

Statisticile din State arată că mai mult de jumătate dintre tinerii adulți care consumă alcool suferă de insomnie. Terapia cognitiv-comportamentală este unul dintre tratamentele de primă linie pentru insomnie, dar nu a fost niciodată testată pe adulții tineri care beau în mod activ. Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității din Missouri au făcut un studiu pilot pentru a vedea dacă acest tip de terapie le poate îmbunătăți somnul și poate afecta rezultatele consumului de alcool. Prin consum de alcool se înțelege patru sau mai multe băuturi odată.

La studiu au participat 56 de persoane cu vârste între 18 și 31 de ani. Ei au fost repartizați aleatoriu fie la cinci sesiuni săptămânale de terapie cognitiv-comportamentală care se concentrează pe schimbarea modelelor de gândire și comportament - fie la o singură sesiune de igienă a somnului, care se concentrează pe crearea condițiilor optime de somn și stabilirea unei rutine de culcare.

Rezultatele au arătat că participanții la terapie au raportat o reducere cu 56% a severității insomniei, comparativ cu o reducere cu 32% a simptomelor pentru cei care au finalizat doar sesiunea de igienă a somnului. ”Rezultatele acestui studiu indică faptul că tratamentul cu insomnie poate îmbunătăți problemele legate de alcool și, prin urmare, poate fi un prim pas ideal către tratamentul adulților tineri cu insomnie care consumă excesiv”, au spus cercetătorii, conform unui comunicat al universității.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel