Terapia care reduce riscul demenței și al cancerului. Poate preveni și diabetul

Monika Baciu |
Data publicării:
terapia cu apa rece - FOTO: Freepik@kodjovi@Muhammad Naquash
terapia cu apa rece - FOTO: Freepik@kodjovi@Muhammad Naquash

Această terapie ar putea reduce riscul de apariție a demenței, cancerului și diabetului. Are efect antiinflamator.

O terapie mai puțin obișnuită ar putea reduce riscul de demență, cancer și diabet. Metoda este menită să reducă riscul bolilor inflamatorii. Studiile recente sugerează că o metodă neconvențională, bazată pe respirație și expunerea la frig, ar putea avea beneficii surprinzătoare în reducerea riscului de boli precum Alzheimer, cancer și diabet. Wim Hof, cunoscut sub numele de "Omul de gheață", a devenit faimos pentru practicile sale unice, care includ respirație controlată și expunerea la temperaturi extrem de scăzute.

Aceste practici au atras atenția experților medicali, care susțin că pot avea efecte benefice asupra răspunsului antiinflamator al organismului, reducând astfel riscul de afecțiuni inflamatorii cronice.

Vezi și: Durerea în piept, urgență medicală. Dr. Cristian Pandrea: E importantă, nu trebuie să așteptăm deloc. Ne gândim la ce e mai rău

Terapia cu apă rece, efect împotriva bolilor inflamatorii

Wim Hof spune că metoda sa de a se scufunda în băile de gheață și de a face exerciții regulate de respirație, în care își ține respirația, poate ajuta la boli precum Alzheimer, boli de inimă, diabet și cancer.

Metoda creată de Wim Hof este menită să reducă riscul bolilor inflamatorii. "Omul de gheață" Hof deține 26 de recorduri mondiale, cel mai celebru dintre acestea fiind cel pentru cea mai lungă baie în gheață - despre care cercetătorii britanici au descoperit că reduce inflamația și ajută la boli precum Alzheimer, boli de inimă, diabet și cancer.

Mai multe cercetări sunt necesare pentru a dovedi beneficiile sale fizice, dar exercițiile de respirație sunt, de asemenea, benefice în plus față de terapia cu apă rece.

Vezi și: De ce ne îngrășăm în timpul postului. Dr. Laura Ene: Sunt un pericol. Ne intoxicăm

Terapia cu apă rece, studiată de specialiști

Terapia cu apă rece - FOTO: Freepik

Dr. Omar Almahayni, un expert de la Universitatea Warwick, a spus că această terapie poate reduce inflamația.

"Metoda lui Wim Hof pare să aibă cel mai mult beneficiu în categoriile de răspuns la stres și antiinflamator. Inflamația, în special inflamația cronică, poate cauza complicații severe precum bolile de inimă, cancerul, diabetul, artrita, Alzheimer și boala inflamatorie intestinală. Prin urmare, reducerea inflamației este benefică", a spus dr. Oman, potrivit Mirror.

Hof folosește trei modalități de a îmbunătăți viața oamenilor, inclusiv respirația, terapia cu apă rece și angajamentul. Acest lucru implică luarea a 30 până la 40 de respirații adânci și menținerea lor cât de mult poate înainte de a lua o respirație de recuperare.

În plus față de expunerea regulată la frig, care se spune că are o serie de beneficii, aceasta accelerează și recuperarea după exerciții. În trecut, studiile au examinat cum metoda lui Hof afectează sistemul imunitar și răspunsurile la stres, performanța la exerciții și sănătatea mentală.

Nu s-a putut ajunge la o concluzie clară. Acum, un studiu publicat în PLOS One, a analizat alte nouă lucrări publicate care implicau 200 de persoane. Cercetătorii au analizat cum s-au schimbat oamenii fizic și psihologic după utilizarea metodei.

Vezi și: Lucrul esențial pe care trebuie să îl faci când afli că ai cancer. Dr. Crina Vereș: Oamenii vor să dea orice numai ca să fie salvați

Terapia cu apă rece, efect asupra răspunsurilor antiinflamatorii

Au fost observate schimbări în răspunsurile antiinflamatorii, care ar putea reduce riscul de boli. Dr. Almahayni a spus că sunt, însă, necesare cercetări suplimentare.

"Recenzia noastră sistematică subliniază necesitatea unei investigații suplimentare asupra efectelor metodei lui Wim Hof asupra stresului, inflamației și sănătății generale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel