Tensiunea arterială în perioada postmenopauză. Ce spun medicii

Adisa Codruț |
Data publicării:
Menopauză, colesterol
Menopauză, colesterol

Tensiunea aterială este o problemă frecventă la femeile aflate în perioada postmenopauză. Medicii atrag atenția că aceasta este cauza multor probleme de sănătate și spun că e importantă menținerea ei constantă.

Milioane de femei americane au tensiune arterială mare, ceea ce le pune sănătatea în pericol. Afecțiunea este adesea silențioasa, fără simptome și poate deteriora vasele de sânge sau ne poate suprasolicita inima, crescând riscul bolilor de inimă, accident vascular cerebral și moarte prematură.

Un raport publicat de către Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a constatat că aproape o treime din adulții americani au hipertensiune arterială, iar jumătate dintre aceștia nu-și controlează tensiunea arterială. 40% dintre persoanele cu tensiune arteriala necontrolată nu știu ca au această afecțiune.

”O parte din problemă este că există o perioadă în care oamenii se simt grozav, dar tensiunea arterială ridicată are un efect asupra vaselor de sânge, iar ei nu-și dau seama”, spune dr. Deepak Bhatt, profesor de medicină la Harvard, Facultatea de Medicina și director al Integrated Interventional Cardiovascular Program at Brigham and Women's Hospital. "

Tensiunea arteriala este cu adevărat o boală dificilă, adaugă el. Riscul de a dezvolta tensiune arterială ridicată pe o durată de viață este extrem de mare. Acest lucru este valabil mai ales la femei, după menopauză. Până când ajung la vârsta de 60 și 70 de ani, 70% dintre femei au tensiune arterială crescută. După vârsta de 75 de ani, această cifră se ridică la aproape 80%, potrivit CDC.

Cum să trăiești cu tensiune arterială crescută

A trăi cu tensiunea arterială mare în timp determină o presiune suplimentară asupra vaselor de sânge și asupra inimii. Forța adăugată a sângelui care trece prin arterele dvs. dăunează pereților arterelor și favorizează formarea plăcilor de colesterol. Aceste plăci pot duce la atacuri de inimă și accidente vasculare cerebrale.

Hipertensiunea arterială, de asemenea, forțează inima să lucreze mai mult pentru a pompa sânge în tot corpul. Deoarece funcționează tot mai greu, mușchiul inimii poate deveni rigid și mărit sau slăbit. În timp, inima nu poate funcționa adecvat pentru circulația sângelui. Aceasta se numește insuficiență cardiacă. Riscul de insuficienta cardiaca este în mod semnificativ crescut în cazul în care tensiunea arterială este lăsat necontrolată timp mai mulți ani, spune Dr. Bhatt. „Inima nu pompează la fel de eficient, încercând să pompeze împotriva presiunii foarte mari.”

Dincolo de accident vascular cerebral și insuficiență cardiacă, hipotensiunea arterială pe termen lung poate contribui, de asemenea, la demență, insuficiență renală, probleme de vedere (în special atunci când aveți diabet) și disfuncție sexuală.

Deoarece tensiunea arterială ridicată este o afecțiune care poate fi fără simptome, menținerea ei constantă este esențială. Dr. Bhatt recomandă să vă măsurați tensiunea arterială la medicul dumneavoastră o dată pe an - chiar dacă vă simțiți bine. Unii oameni achiziționează un aparat de măsurare a tensiunii arteriale acasă. Dacă decideți să faceți acest lucru, verificați aparatul la cabinetul medicului, înainte de a-l utiliza.

Articolul original poate f citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel