Temperaturile scad, crește riscul de infarct miocardic. Acordă o atenție deosebită

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Odată cu scăderea temperaturilor, riscul de infarct miocardic crește, este avertismentul unui nou raport, publicat în JAMA Cardiology. Ai auzit probabil acest lucru înainte, dar noutatea constă în faptul că este pentru prima dată când un studiu a urmărit atât datele meteorologice, cât și evenimentele de atac de cord atât de mult timp - 16 ani, a notat The Washington Post. Datele au arătat că riscul cardiac a fost cel mai ridicat la temperaturi sub 0 grade.

Există o epidemie de boli de inimă în SUA și unii dintre factorii asociați cu aceasta sunt obezitatea, hipertensiunea arterială, fumatul și diabetul. Dacă te numeri printre persoanele aflate în pericol de atac de cord din cauza oricăror dintre acești factori, există riscul și mai mare de a avea o criză cardiacă atunci când temperatura scade.

Poluarea, factor de mare risc

Dacă locuiești într-o zonă în care poluarea cu pulberi este ridicată, atunci trebuie să acorzi o atenție deosebită, deoarece chiar și o cantitate mică de poluare a aerului în zilele mai reci poate crește riscul de a suferi o moarte cardiacă subită (SCD).

Pe scurt, poluarea aerului provoacă reacții inflamatorii ale organismului. Odată inhalat amestecul de particule mici, alături de temperaturilor scăzute, se pot produce deteriorări ale țesuturilor vasculare. Acest lucru pune o presiune asupra sistemului circulator, crescând riscul de pierdere oxigenul din mușchiul inimii.

Din păcate, chiar și o cantitate mică de poluare a aerului în zilele mai reci poate crește riscul de stop cardiac, îngreunând alimentarea cu sânge a inimii.

Suplimentarea cu vitamine 

Din fericire, poți începe să-ți întărești sistemul imunitar, asigurându-te că urmezi o dietă sănătoasă, bazată pe omega-3, vitamina C, vitamina D, suplimentar vitamina K2 - forma MK7 - pentru protejarea arterelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel