Temperaturile ridicate și umiditatea NU opresc noul coronavirus. Opt persoane infectate la o piscină

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:


Coronavirusul poate fi transmis și la temperaturi calde și umezeală, din piscine și saune, arată un nou studiu.

Cercetătorii de la Nanjing Medical University, China, spun că a existat un grup de opt cazuri de COVID-19 infectate de la o singură persoană, într-o piscină, notează Daily Mail.

Rapoartele anterioare au sugerat că virusul nu are putere în condiții calde și umede, dar cercetătorii sugerează că acest lucru este probabil greșit.

Aceștia au arătat cazul super-răspândirii din centrul de înot, unde opt persoane care au folosit piscina și sauna sau au lucrat acolo, au prezentat simptome la câteva zile.

Echipa din Nanjing spune că virusul este puțin probabil să fie încetinit de temperaturi mai calde sau umiditate, așa cum sugerează studiile anterioare.

Temperatura din centrul respectiv - care a inclus piscine, dușuri și o saună - a variat de la 25 de grade C la 41 de grade C

Un studiu anterior realizat de cercetătorii de la Universitatea Beihang din China a spus că temperaturile mai calde și mai umede ar încetini răspândirea virusului mortal.

„Temperatura ridicată și umiditatea relativ ridicată reduc semnificativ transmiterea COVID-1, au scris autorii primului studiului.

Echipele Beihang și Singhua au evaluat datele despre peste 100 de orașe din China unde au existat 40 sau mai multe cazuri de coronavirus între 21 ianuarie și 23 ianuarie.

Aceștia au urmărit numărul estimat de transmisii, temperaturi și umiditatea în aceste orașe înainte de 24 ianuarie, când au fost blocate.

Experții din întreaga lume spun că aproximativ fiecare persoană infectată transmite mai departe COVID-19 la 2-2,5 persoane - cercetătorii Beihang spuneau că riscul de transmitere scade odată cu creșterea umidității.

Noul studiu efectuat asupra pacienților cu coronavirus din centrul de innot a examinat dacă umiditatea și temperatura ridicată au jucat un rol în răspândirea rapidă.

Bărbatul care a răspândit virusul a mers la centrul de înnot pe 18 ianuarie, după ce a călătorit la Wuhan, au descoperit cercetătorii, care spun că acesta a făcut febră a doua zi.

El a fost diagnosticat cu COVID-19 pe 25 ianuarie după ce îl transmisese deja altor șapte persoane care au înotat în piscină în aceeași zi.

Simptomele asociate cu COVID-19, inclusiv febră, tuse, cefalee și congestie toracică, spun cercetătorii.

Toate aceste simptome au apărut la cei șapte pacienți la șase și nouă zile după ce au vizitat centrul.

Un al nouălea pacient lucra în centrul respectiv și a prezentat debutul simptomelor legate de COVID-19 la 30 ianuarie.

„Infecția pacienților a fost confirmată de rezultatele analizei pozitive, au spus oamenii de știință chinezi.

Ei au publicat o scrisoare de cercetare care explică rezultatele lor și avertizează că este puțin probabil ca transmiterea virusului să scadă când temperaturile cresc, contrazicând totodată studiilor anterioare.

Toți pacienții de sex masculin din noul studiu au avut vârste cuprinse între 24 și 50 de ani, cu 89% dintre aceștia raportând febră și 78% dintre aceștia au raportat tuse.

„Studiile anterioare au demonstrat că rata de transmitere a unui virus este semnificativ slăbită într-un mediu cu temperatură și umiditate ridicate", a scris echipa de cercetare.

Cu toate acestea, bazând pe rezultatele acestui studiu, transmisibilitatea SARS-CoV-2 nu a arătat semne de slăbire în condiții calde și umede.

„Un număr de opt persoane care au folosit sau au lucrat în centrul de innot au prezentat simptome în 6 până la 9 zile de la vizita lor în centru, ceea ce sugerează că SARS-CoV-2 s-ar putea răspândi și provoca infecții într-un astfel de mediu.

„Căile de transmisie pot fi, de asemenea, picăturile respiratorii sau de contact, dar rezultatele noastre sugerează că transmisia în grup a SARS-CoV-2 poate apărea în continuare într-un mediu cu temperaturi și umiditate ridicate.

"Aceste rezultate oferă un potențial indiciu epidemiologic pentru acest nou coronavirus."

Echipa spune că studiul lor este limitat de o lipsă de detalii despre rutele de transmitere pentru toți pacienții din centrul de baie.

Cercetarea a fost publicată în revista JAMA Network Open.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel