Temperatura corectă la care trebuie să bei ceaiul când ești răcit. Greșeala uriașă pe care ai făcut-o până acum. Carmen Dorobăț: Când îl bei așa bronhiile inflamate se ameliorează

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
temperatura corecta la care trebuie sa bei ceaiul cand esti racit - FOTO: Freepik@milanmarkovic
temperatura corecta la care trebuie sa bei ceaiul cand esti racit - FOTO: Freepik@milanmarkovic

Temperatura corectă la care trebuie să bei ceaiul când ești răcit. De ce nu trebuie să bei lichide fierbinți. Cum îți poți agrava starea de sănătate.

Temperatura corectă la care trebuie să bei ceaiul când ești răcit. Când ești răcit, temperatura ideală pentru a bea ceai poate varia în funcție de preferințele personale, dar, în general, multe persoane preferă ceaiul fierbinte sau călduț pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor răcelii.

În mod obișnuit, temperatura apei folosită pentru prepararea ceaiului este între 85°C și 95°C. Aceasta este suficient de fierbinte pentru a elibera aromele și substanțele active din ceai, precum antioxidanții, și pentru a oferi un confort termic.

Temperatura corectă la care trebuie să bei ceaiul când ești răcit

Prof. univ. dr. Carmen Dorobăț, medic infecționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL care este temperatura corectă la care trebuie să bem ceaiul când suntem răciți pentru a nu agrava simptomele bolii.

Totuși, dacă temperatura ceaiului fierbinte pare prea caldă sau iritantă pentru gâtul tău inflamat, poți să îl lași să se răcească puțin sau să adaugi apă rece pentru a ajunge la temperatura dorită. Este important să te asiguri că ceaiul nu este prea fierbinte pentru a evita să agravezi iritația gâtului sau să provoci disconfort.

În final, temperatura la care să bei ceaiul când ești răcit depinde de preferințele tale personale și de nivelul de confort. Este important să te asiguri că ceaiul este suficient de fierbinte pentru a elibera substanțele active, dar să nu fie prea fierbinte pentru a provoca disconfort suplimentar.

”Ceaiul nu trebuie să fie nici prea rece, nici prea fierbinte. Acesta trebuie băut la o temperatură de ceea ce numim ”călduț”. Ajută prin faptul că asigură o motilitate la nivelul bronhiilor. Bronhiile au niște mișcări foarte fine, de curățare a propriilor bacterii. În momentul în care trece un astfel de lichid la o temperatură convenabilă, bronhiile inflamate din cauza unor răceli, își ameliorează mișcările proprii de curățare a aparatului respirator”, a explicat prof. univ. dr. Carmen Dorobăț, medic infecționist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Ce fel de ceai să bei când ești răcit

Pe lângă temperatura ceaiului, tipul de ceai pe care îl alegi poate fi, de asemenea, important. Ceaiurile cu plante, precum ceaiul de mușețel, ceaiul de mentă sau ceaiul de tei, sunt adesea preferate pentru ameliorarea simptomelor răcelii datorită proprietăților lor calmante și antiinflamatorii. Poți să adaugi miere sau lămâie în ceai pentru a-i intensifica efectele benefice și pentru a ameliora disconfortul din gât, potrivit Artful Tea.

Ceai de mentă

Ceaiul de mentă este o plantă liniștitoare, fără cofeină, care poate ajuta la combaterea simptomelor răcelii și vă poate face să vă simțiți mai bine într-un timp scurt. În special, menta poate ajuta la calmarea gâtului și la promovarea unui somn mai bun și a relaxării.

Această plantă are și proprietăți antivirale și poate ajuta la ameliorarea durerilor, reducerea inflamației și desfundarea congestiei. Menta are un gust plăcut, răcoritor și mentolat, iar atunci când este servită sub formă de ceai cald, vă poate încălzi din interior.

Ceai de mușețel

Mușețelul este o altă plantă benefică pentru calmarea atât a corpului, cât și a minții, în special atunci când vă simțiți rău. Mușețelul a fost folosit în medicina tradițională de secole, dar are și susținere științifică pentru proprietățile sale medicinale, inclusiv reducerea simptomelor răcelii, stimularea sistemului imunitar și reducerea inflamației.

Mușețelul este delicios atunci când este savurat de unul singur, dar este deosebit de gustos când este însoțit de o lingură de miere pentru a obține o ceașcă dulce și liniștitoare pentru a vă răsfăța atunci când vă simțiți rău.

Ceai de ghimbir

Ghimbirul ajută la combaterea simptomelor răcelii datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antiamețeală. Ghimbirul poate, de asemenea, să reducă simptomele bolilor respiratorii și adaugă o notă dulce și condimentată la multe tipuri de ceai. În plus față de lupta împotriva răcelii, ghimbirul are și o serie de alte proprietăți benefice pentru sănătate și poate fi benefic în tratarea bolilor cardiovasculare, a cancerului, a dementei și altele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel