La ce temperatură trebuie setat aerul condiționat. Cifra te va surprinde. Greșeala pe care ai făcut-o până acum: Duce la îmbătrânire prematură, alergii, căderea părului

Aer conditionat - Foto: Freepik @renatahamuda
Aer conditionat - Foto: Freepik @renatahamuda

La ce temperatură trebuie setat aerul condiționat. Efectele neașteptate pe care le are temperatura scăzută.

Odată cu încălzirea globală și apariția verilor tot mai toride, utilizăm tot mai des aerul condiționat pentru a ne răcori și a menține o temperatură optimă în casă.

La ce temperatură trebuie setat aerul condiționat?

Cu toate acestea, efectele utilizării aerului condiționat sunt dure, mai ales dacă îl folosim așa cum nu trebuie. 

Aerul condiționat poate agrava simptomele bolilor respiratorii cronice și poate declanșa inflamații bronșice și bronhoconstricție, în special în cazul astmaticilor și al celor cu BPOC, potrivit Medical News.

Un studiu a demonstrat că temperaturile ridicate din interior, în lipsa aerului condițional, pot afecta negativ funcția cognitivă.

Pe termen lung, expunerea la căldură poate reduce productivitatea și capacitatea de învățare.

Un studiu din 2019, publicat în jurnalul de specialitate PLOS One a descoperit că temperatura ideală poate fi diferită pentru bărbați și femei.

Peste 500 de studenți cu participat la un experiment în care au fost testați pe probleme de matematică, verbale și de reflecție cognitivă în camere cu temperaturi între 16 grade și 32 de grade.

Creșterea temperaturii cu un grad a fost asociată cu o creștere de 1,76% în rezolvarea problemelor de matematică de către femei, în timp ce scorurile băraților au scăzut cu 0,63% în aceleași condiții.

"Trecerile bruște de la medii reci la medii calde pot avea într-adevăr un impact asupra organismului, provocând schimbări în comportamentul muscular și afectând nivelul general de activitate al unei persoane.

Atunci când temperaturile scad sub un anumit interval, se poate ajunge la un nivel care să afecteze în mod negativ mușchii și să afecteze circulația sângelui către aceste grupe musculare. Venele și arterele au nevoie de o temperatură adecvată pentru a transporta eficient sângele prin corp și a ajunge la mușchi", a declarat Dr. Basem Arnaout, specialist în chirurgie ortopedică.

El crede că intervalul ideal pentru aerul condiționat este între 25°C și 28°C.

De ce ar trebui să păstrați întotdeauna temperatura aerului condiționat la 24-25 grade Celsius

Experții sugerează că temperaturile extreme pot avea un impact nociv asupra sănătății.

Dr. Rajat Agarwal a declarat pentru The Indian Express că: "Este recomandabil să se mențină temperatura aerului condiționat la 24-25 grade Celsius, deoarece este considerată cea mai optimă pentru funcții corporale sănătoase".

În ceea ce privește efectele nocive ale temperaturii extrem de scăzute, el a spus că: "Termostatele aerului condiționat, setate la temperaturi prea scăzute în comparație cu temperatura corpului nostru, pot provoca leziuni cutanate crescute din cauza umidității scăzute din interiorul camerelor.

Țesutul pielii produce un exces de ulei corporal pentru a compensa producția redusă de transpirație, ceea ce poate provoca, în cele din urmă, imperfecțiuni ale pielii, acnee, riduri premature și iritații ale pielii".

Dr. Rajat Agarwal mai spune și că "temperatura extrem de ridicată poate duce la producția excesivă de transpirație, pori închiși pentru a recupera umiditatea și, astfel, duce la un dezechilibru în funcționarea pielii. 

Alte efecte nocive includ împiedicarea reglării termice a corpului nostru și răspândirea germenilor virali în aerul rece și uscat.

Temperaturile extreme pot chiar declanșa episoade de astm sau migrene, a adăugat el.

Temperatura scăzută poate duce la îmbătrânire prematură, căderea excesivă a părului, tulburări ale pielii și alergii. Gât uscat, rinită și blocaje nazale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel