Telefonul, accesoriul nelipsit cu efecte asupra sănătății. Unde NU ar trebui să îl pui niciodată

Monika Baciu |
Data publicării:
telefonul - FOTO: Freepik
telefonul - FOTO: Freepik

Telefonul este nelipsit în zilele noastre. Dar, acesta poate avea unele efecte nedorite asupra sănătății în funcție de locul în care îl ții. 

Telefonul face parte din viața noastră. Aproape că nu mai există persoane care să nu dețină cel puțin un telefon mobil de care este aproape nedespărțit. Locul în care ținem telefonul ne poate afecta sănătatea. Știați că într-o zi vă atingeți telefonul de 2.617 ori pe zi, în medie? Și asta doar atunci când ești un utilizator obișnuit! Pentru un utilizator înrăit, acest număr poate crește cu mult.

Telefoanele au devenit o parte indispensabilă a vieții noastre, iar cei mai mulți dintre noi nici măcar nu putem merge la toaletă fără el. Dar, în timp ce utilizarea telefonului este, ei bine, în condiții de siguranță (într-o măsură pentru sigur), a-l ține în anumite locuri poate fi o mare greșeală pentru sănătate.

Motiv pentru care, astăzi, vă aducem câteva locuri în care este cu siguranță o idee proastă să vă păstrați telefonul. Acestea au fost susținute de oameni de știință!

Buzunarul din spate

Acest loc favorit pentru a ține telefonul este, de fapt, departe de a fi cel ideal. Menținerea telefonului în buzunarul din spate poate da naștere la o serie de probleme, cum ar fi apelurile de urgență accidentale și pierderea sau ruperea telefonului atunci când vă ridicați sau vă așezați. În plus, având telefonul în buzunarul de la spate poate da naștere, de asemenea, la dureri de stomac și picioare, așa că ar trebui să fiți atenți la acest lucru, potrivit Style Craze.

Buzunarul din față

La fel de rău ca buzunarul din spate al blugilor, păstrarea telefonului în buzunarul din față nu este o opțiune mai bună. Mai multe studii au dovedit de nenumărate ori că bărbații care își țin telefoanele în buzunarul din față sunt susceptibili să sufere de o calitate și o cantitate slabă a spermei. Acest lucru se întâmplă din cauza radiațiilor electromagnetice pe care le emite telefonul.

Vezi și: Lipsa de aer, dispneea, cauze. Se poate ajunge la intubare

Poșete mici care atârnă pe șolduri

Un alt loc rău pentru a vă păstra telefonul! Nu geanta este problema, ci zona în care este păstrat telefonul, acesta aflându-se în apropierea șoldurilor sau a coapselor. Cercetările au arătat că cei care își poartă telefoanele în apropierea șoldurilor sau coapselor sunt susceptibili să sufere de oase mai slabe în regiunea respectivă.

Primele cercetări sugerează că purtarea unui telefon mobil pe șold poate slăbi zona pelvisului utilizate pe scară largă pentru grefarea oaselor.

Folosind o tehnică cu raze X utilizată în diagnosticarea și monitorizarea pacienților cu osteoporoză, cercetătorii de la Universitatea Suleyman Demireli din Turcia au măsurat densitatea osoasă pelviană la 150 de bărbați care își transportau în mod regulat telefoanele mobile atașate în zona abdominală.

Bărbații își duceau telefoanele în medie 15 ore în fiecare zi; ei au folosit telefoane mobile pentru o medie de șase ani.

Cercetătorii au descoperit că densitatea minerală osoasă era ceva mai mică pe partea laterală a pelvisului unde erau purtate telefoanele mobile decât pe partea care nu era în contact cu telefoanele, potrivit WebMD.

Aproape de piele

Este o practică obișnuită să-ți lipești telefonul de față atunci când vorbești, nu? Ei bine, aceasta este o practică care trebuie să se termine. Menținerea telefonului pe suprafața pielii duce la transferul bacteriilor de pe ecranul telefonului pe piele, dând naștere la probleme ale pielii, precum și la alte probleme de sănătate.  Aşadar, data viitoare când vorbești la telefon, tine telefonul la câţiva centimetri distanţă de față.

Vezi și: Povestea ofițerului maritim care s-a întors pe mare la două luni după operația cu robotul da Vinci Xi. Avantajele chirurgiei robotice în cancerul de prostată

Aproape de copiii mici

Mamele au acest obicei de a-și lăsa telefoanele în căruciorul copilului lor, dar cercetătorii susțin că acest lucru ar putea funcționa împotriva copilului. Expunerea copilului la utilizarea telefonului în timp ce sunteți gravidă, precum și după naștere a fost legată de mai multe probleme de comportament la copii, împreună cu alte probleme, cum ar fi tulburarea de deficit de atenție și hiperactivitate.

Rata de absorbție a radiațiilor cu microunde este mai mare la copii decât la adulți, deoarece țesuturile creierului lor sunt mai absorbante, craniile lor sunt mai subțiri, iar dimensiunea lor relativă este mai mică. Fetușii sunt deosebit de vulnerabili, deoarece expunerea la radiații cu microunde poate duce la degenerarea teacii protectoare care înconjoară neuronii creierului, relatează aceștia, mai notează WebMD.

Sub pernă

În primul rând, menținerea telefonului sub pernă poate duce la probleme de somn, deoarece lumina pe care telefonul o emite de fiecare dată când apare o notificare poate interfera cu producția de hormoni din somn. În plus, radiațiile electromagnetice pot provoca, de asemenea, amețeli și dureri de cap. Mai mult decât atât, cazurile de explozii ale telefoanelor care iau foc sunt mult prea frecvente, mai ales atunci când îl lași încărcat și sub pernă.

Vezi și: Frica de cutremur, modalități de liniștire. Psiholog: Este o fobie specifică. Este corelată cu o experiență traumatică neprocesată din trecut

Telefoanele, transmițătoare de... bacterii. Sunt mai periculoase decât capacul de toaletă

În urma studiilor s-a constatat că există în medie 17.000 de copii ale genelor bacteriene pe un singur telefon mobil, de zece ori mai mult decât pe un scaun de toaletă!

Chiar dacă multe dintre bacteriile găsite pe telefoanele mobile sunt inofensive, sunt șanse ca telefonul dumneavoastră să adăpostească agenți patogeni mult mai periculoși.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel