Tehnica ce elimină excesul de piele de pe burtă. Prof. dr. Ioan Lascăr: Duce la standarde anatomice normale

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
abdominoplastia - FOTO: Freepik@Phonlamaistudio
abdominoplastia - FOTO: Freepik@Phonlamaistudio

Această tehnică elimină excesul de piele de pe burtă, mai ales în cazul persoanelor care au slăbit considerabil.

Abdominoplastia este o procedură chirurgicală care vizează îmbunătățirea aspectului abdomenului prin îndepărtarea excesului de piele și grăsime, precum și strângerea mușchilor abdominali slăbiți sau distanțați. Această intervenție este adesea căutată de persoanele care au pierdut semnificativ în greutate sau au născut și se confruntă acum cu piele lăsată și inestetică în zona abdominală.

Procedura de abdominoplastie poate fi de mai multe tipuri, în funcție de necesitățile specifice ale pacientului.

Vezi și: Implantarea extremităților, intervenție de excelență la Spitalul de Urgență Floreasca. Prof. dr. Ioan Lascăr: Oferă șansa de a se recupera aproape 100%

Abdominoplastia, când e necesară

Abdominoplastie - FOTO: Freepik@prostock-studio

Prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician la Spitalul Floreasca, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL când este necesară abdominoplastia și ce presupune, de fapt intervenția.

"Abdominoplastia majoră este considerată o intervenție din sfera de complexitate înaltă, care trebuie efectuată în condiții corespunzătoare. Un pacient care are 140-160 de kg și slăbește 60-80 voit sau utilizând un regim riguros de viață sau beneficiind de intervenție.

Excesul tegumentar începe să interfereze total nefavorabil. Abdominoplastia creează standarde anatomice normale”,  a explicat prof. dr. Ioan Lascăr, medic plastician la Spitalul Floreasca.

Vezi și: Spitalul de Urgență Floreasca, unitate integrată. Prof. dr. Ioan Lascăr: Primul și singurul centru de îngrijire a arșilor gravi. Pacientul nu este plimbat prin secțiile sau cabinetele din spital

Abdominoplastia poate fi o soluție eficientă pentru persoanele care doresc să obțină un abdomen mai plat și mai ferm, îmbunătățindu-le încrederea în sine și calitatea vieții. Procedura de abdominoplastie nu numai că înlătură excesul de piele, ci și strânge mușchii slăbiți ai abdomenului, creând astfel o siluetă mai definită și standarde anatomice normale.

Totuși, este important să se sublinieze că această intervenție trebuie efectuată în condiții corespunzătoare și cu precauție, de către un chirurg experimentat, pentru a minimiza riscurile și a obține rezultatele dorite.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel