Tavapadon, efect semnificativ în boala Parkinson. Controlează simptomele

Monika Baciu |
Data publicării:
parkinson - FOTO: Freepik
parkinson - FOTO: Freepik

Acest medicament reduce semnificativ simptomele bolii Parkinson. Are efecte majore.

Vezi și: Răspunsul imun de tip 2 ar putea asigura remisia cancerului pe termen lung

Tavapadon, un medicament experimental, a demonstrat rezultate promițătoare în tratamentul bolii Parkinson, arătând o îmbunătățire semnificativă a simptomelor la pacienții aflați în stadii incipiente.

Studiile recente au arătat că acest tratament poate ajuta persoanele afectate de această afecțiune să își recâștige mobilitatea și să îmbunătățească calitatea vieții, oferind astfel o nouă speranță celor care se confruntă cu provocările acestei boli neurodegenerative.

Tavapadon, eficient în stadiile incipiente ale bolii Parkinson

AbbVie (ABBV.N) a anunțat joi că medicamentul său experimental, tavapadon, a îndeplinit obiectivul principal într-un studiu clinic de fază avansată, implicând pacienți diagnosticați cu boala Parkinson în stadii incipiente.

Studiul a demonstrat o îmbunătățire statistic semnificativă a pacienților care au primit două doze fixe de tavapadon comparativ cu un placebo, măsurată prin scala de evaluare a bolii Parkinson dezvoltată de The Movement Disorder Society - Unified Parkinson's Disease Rating Scale. Acesta este un instrument standardizat pentru evaluarea diferitelor simptome ale bolii Parkinson, transmite Reuters.

Vezi și: IPE, suplimentul care ajută la pierderea în greutate. Rezultate diferite între tineri și vârstnici

Detalii și rezultate ale studiului

Studiul a inclus 529 de adulți cu vârste între 40 și 80 de ani, toți diagnosticați cu boala Parkinson de mai puțin de trei ani. Pe lângă atingerea obiectivului principal, tavapadon a realizat și obiective secundare, arătând o îmbunătățire a abilităților motorii necesare pentru activitățile zilnice atât la dozele de 5 mg, cât și la cele de 15 mg, după 26 de săptămâni de tratament.

Boala Parkinson - FOTO: Freepik@abdullahbsl07

Achiziție strategică

Accesul AbbVie la tavapadon vine ca urmare a achiziției sale de 8,7 miliarde de dolari a Cerevel Therapeutics, subliniind angajamentul companiei de a-și extinde portofoliul în domeniul tulburărilor neurologice.

Medicamentul este dezvoltat ca un tratament zilnic destinat ameliorării simptomelor asociate cu boala Parkinson, care includ dificultăți de mișcare, tremur, rigiditate și dezechilibru.

Rezultate pozitive cu terapia combinată

Într-un alt studiu de fază avansată, tavapadon a arătat promisiuni ca terapie adjuvantă la levodopa, tratamentul standard actual pentru boala Parkinson, îmbunătățind controlul simptomelor pentru pacienți. AbbVie așteaptă rezultate dintr-un alt studiu de fază avansată, care va evalua tavapadon ca monoterapie cu dozare flexibilă, cu constatări așteptate până la sfârșitul acestui an.

Rezultatele studiilor AbbVie reprezintă un avans semnificativ în căutarea unor tratamente eficiente pentru boala Parkinson, oferind speranță pentru o calitate mai bună a vieții pentru pacienții care se confruntă cu această afecțiune neurologică progresivă.

Vezi și: PTPRZ1, markerul care țintește celulele tumorale. Terapia CAR-T folosită împotriva glioblastomului

Boala Parkinson, ce este

Boala Parkinson este o afecțiune neurodegenerativă progresivă care afectează sistemul nervos. Acest sistem, format dintr-o rețea de celule nervoase, reglează diverse funcții ale organismului, inclusiv mișcarea.

Simptomele bolii Parkinson încep adesea treptat. Primul semn poate fi un tremor ușor într-o mână, sau ocazional într-un picior sau în maxilar. Deși tremurul este comun în această afecțiune, boala poate provoca și rigiditate, încetinirea mișcărilor și probleme cu echilibrul, crescând riscul de căderi, potrivit Mayo Clinic.

În etapele timpurii ale bolii, persoanele afectate pot prezenta puțină sau deloc expresie facială, iar brațele lor nu se pot legăna atunci când merg. De asemenea, vorbirea poate deveni mai moale sau neclară, iar simptomele se agravează în timp.

Deși nu există un leac pentru boala Parkinson, medicamentele pot ajuta la ameliorarea unor simptome. În anumite cazuri, profesioniștii din domeniul sănătății pot recomanda intervenții chirurgicale pentru a viza anumite zone ale creierului, ceea ce poate contribui la reducerea simptomelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
NoMy - smt4.5.3
pixel