Aaroh Mankad, în vârstă de 22 de ani, din Seattle, a dezvăluit într-un videoclip recent că a suferit o intervenție chirurgicală de eliminare a tumorii pe care o avea la tiroidă. El a ajuns la medic și a fost diagnosticat după ce mai mulți utilizatori care-l urmăreau i-au atras atenția că umflătura pe care o avea la baza gâtului poate fi cancer.
„Oamenii de pe TikTok mi-a spus că aș putea avea cancer. Și se pare că au avut dreptate ”, a explicat Mankad într-o postare despre recenta sa operație, dezvăluind că și-a vizitat medicul doar din „foarte multă precauție după ce i-au fost trimise avertismente de la utilizatorii care au subliniat că tiroida lui arăta „umflată” sau „mărită”.
Mankad a început să primească avertismente de la utilizatori după ce a postat un videoclip despre bugetul său.
„În primele mele două videoclipuri pe TikTok vorbeam doar despre bugetul meu, iar oamenii mi-au comentat sau mi-au spus că tiroida mea arăta puțin mărită și că ar trebui să o verific și că ar putea fi cancer”, a spus el.
Mankad a distribuit chiar și câteva dintre mesajele primite:
„Hei! Îmi plac clipurile tale. Îmi pare rău dacă sar calul. Tiroida pare puțin umflată, te rog să o verifici. Poate fi doar mărită, dar în unele cazuri poate fi vorba despre cancer tiroidian”, i-a scris un utilizator.
„Tiroida ta pare cam umflată. S-ar putea să vrei să verifici acest lucru”, i-a scris altul, conform mirror.co.uk.
Mankad a spus că a luat decizia de a-și vizita medicul din precauție după ce a primit avertismentele.
„Și așa, din prea multă precauție și doar pentru că devin neliniștin din cauza genului acesta de lucruri, am mers și am făcut analize”, a explicat el.
„Și rapid, după câteva runde de teste și ultrasunete, am aflat că am riscul de 95% ca acel nodul pe care îl aveam să fie canceros.”
Tiroida este o glandă în formă de fluture situată la baza gâtului, sub mărul lui Adam la bărbați, care are un rol vital în organism: ea eliberează hormoni care reglează ritmul cardiac, tensiunea arterială, temperatura corpului și metabolismul. Există mai multe tipuri de tumori care pot să apară pe sau în glanda tiroidă, și nodulii sunt de obicei necanceroși, doar în 2 din 20 de cazuri ei fiind canceroși.
Mankad a avut două opțiuni de tratament: „să-și scoată întreaga tiroidă” sau să i se îndepărteze „doar nodulul canceros”.
„Am ales doar să scot partea canceroasă”, a declarat el, deoarece cealaltă opțiunea l-ar fi forțat să își administreze „hormoni tiroidieni sintetici pentru tot restul vieții”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.