Transportat din Africa în India cu mii de ani în urmă și în Orientul Mijlociu, de 400 de ani, tamarindul a fost numit "una dintre cele mai importante specii de pomi fructiferi tropicali", folosită în gastronomie, medicină, precum și în construcții.
Acest fruct exotic poate fi consumat în stare proaspătă sau adăugat la mâncăruri dulci, acre și savuroase.
Tamarindul este un fruct tropical pe care mulți europeni nu-l știu, dar arată oarecum ca o fasole moale, de culoare maro pal și în interior are o consistență lipicioasă, asemănătoare pastei.
Dincolo de întrebuințarea în gastronomie, tamarindul are compușii săi complexi și unici care îl fac benefic pentru sănătate.
Fructul este folosit pentru alimente și medicamente, inclusiv uscat pentru a face bomboane și, după ce este complet copt, adăugat la deserturi. De asemenea, are capacitatea de a îmbunătăți starea de sanatate, cum ar fi:
- Sănătatea respiratorie
- Sănătatea inimii prin reducerea tensiunii arteriale
- Reglează nivelul glucozei din sânge pentru a ajuta la controlul diabetului
- Pierderea în greutate prin inhibarea enzimei de depozitare a grăsimilor
- Ameliorează durerea de cap
- Reducere febra
- Protejează împotriva paraziților intestinali
- Reduce inflamația hemoroizilor
Tamarind, nivel ridicat de proteine
Studiile au recunoscut conținutul extins de vitamine și minerale ale tamarindului, inclusiv "un nivel ridicat de proteine cu mulți aminoacizi esențiali, care contribuie la construirea musculaturilor puternice și eficiente", cantități semnificative de calciu, fosfor și potasiu, precum și de fier, sodiu, cupru, zinc și nichel, dintre care ultima este necesară doar în cantități mici pentru a spori capacitatea corpului de a absorbi fierul, a preveni anemia și a întări oasele pentru a compensa osteoporoza.
Tiamina este una dintre vitaminele complexului B care servește la îmbunătățirea funcției nervoase și a dezvoltării musculare, iar un compus unic cunoscut sub numele de acid hidroxicitric (HCA) poate fi extras și folosit pentru a suprima apetitul și pentru a promova pierderea în greutate.
Frunzele de tamarind conțin o cantitate "corectă" de vitamina C și β-caroten și un conținut ridicat de minerale, în special fosfor, potasiu, calciu și magneziu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.