Tahicardie sinusală: tot ce trebuie să știți

Tahicardia este atunci când inima bate mai repede decât în mod normal. Există diferite tipuri de tahicardie, în funcție de cauză. Tahicardia sinusală este atunci când nodul sinusal, care este stimulatorul natural al inimii, trage impulsuri electrice anormal de rapid.

Oamenii pot avea fie tahicardie sinusală normală sau inadecvată. Tahicardia sinusală normală se referă la o frecvență cardiacă crescută fiziologică care apare ca răspuns la factori specifici, cum ar fi stresul, exercițiile fizice sau febra.

Tahicardia sinusală necorespunzătoare nu are nicio cauză cunoscută. Persoanele care o au pot avea o frecvență cardiacă crescută tot timpul, chiar și în repaus, notează Medical News Today.

Ce este tahicardia sinusală?

O persoană cu tahicardie sinusală poate prezenta bătăi neregulate ale inimii.
Tahicardia sinusală se referă la o frecvență cardiacă crescută care depășește 100 de bătăi pe minut (bpm). Nodul sinusal, sau nodul sinoatrial, este un pachet de celule electrice specializate în camera superioară dreaptă a inimii.

Aceste celule acționează ca stimulatorul cardiac natural al inimii, trimițând impulsuri electrice către țesutul înconjurător. Aceste impulsuri fac ca inima să se contracte.

Un nod sinusal care funcționează corect reglează ritmul și viteza inimii unei persoane. O frecvență cardiacă normală ar trebui să fie de obicei între 60 și 80 bpm în repaus, dar uneori poate varia între 60 și 100 bpm, conform American Heart Association.

La persoanele cu o frecvență cardiacă care depășește 100 bpm, nodul sinusal transmite semnale electrice cu o viteză mai rapidă decât cea normală.

Simptome

Tahicardia sinusală apare când frecvența cardiacă este peste 100 bpm

În plus față de ritmul cardiac rapid, persoanele cu tahicardie sinusală pot prezenta următoarele simptome:

bătăi cardiace anormal de puternice sau puternice
bătăi neregulate ale inimii
respiratie dificila
ameţeală
leșin
dureri în piept
anxietate
modificarea tensiunii arteriale

Tipuri

Oamenii pot dezvolta tahicardie sinusală din diferite motive. Cauza de bază va determina rezultatul probabil al unei persoane cu această afecțiune.

Tipurile de tahicardie sinusală sunt:

Tahicardie sinusală normală, care apare atunci când ritmul cardiac crește din cauza unui motiv identificabil, cum ar fi exercițiile fizice, stimulanții sau stresul emoțional.
Tahicardie sinusală inadecvată (IST), care nu are o cauză identificabilă. Persoanele care au IST pot prezenta o frecvență cardiacă crescută în timp ce se odihnesc. IST poate fi rezultatul unui „punct de referință" inadecvat pentru inimă.
Potrivit autorilor unui raport de caz din 2017 Sursa încredințată, medicii pot uneori să diagnostice greșit IST ca un simptom al afecțiunilor de sănătate mintală, cum ar fi depresia.

cauze

De cele mai multe ori, tahicardia sinusală este un răspuns normal al sistemului cardiovascular la declanșatorii care cresc ritmul cardiac. Tahicardia sinusală normală poate apărea ca parte a răspunsului organismului la anumite afecțiuni, cum ar fi activitatea fizică intensă sau stresul emoțional.

În timpul exercițiului fizic, ritmul cardiac crește de obicei, deoarece trebuie să pompeze mai mult oxigen către mușchi.

Stresul emoțional sau anxietatea pot declanșa o creștere a neurotransmițătorilor, cum ar fi dopamina și epinefrina, care fac ca inima să bată mai repede.

Alte cauze potențiale ale tahicardiei normale a sinusurilor includ:

stimulanți, cum ar fi nicotina sau cofeina
alcool
anxietate
stres
tensiunea arterială scăzută
infecţie


Cauze mai puțin frecvente ale tahicardiei sinusale includ:

deteriorarea țesutului cardiac
probleme tiroidiene
anemie
IST apare de obicei fără o cauză cunoscută.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel