Sutienul, obiectul vestimentar care era să omoare o femeie. A rămas fără o bucată de sân și cu o cicatrice uriașă din cauza unei infecții care devorează carnea

Monika Baciu |
Data publicării:
sutienul - FOTO: Freepik@rawpixel.com
sutienul - FOTO: [email protected]

Sutienul a fost pe punctul de a ucide o femeie. Aceasta a ajuns în comă din cauza sutienului. 

Sutienul era să omoare o femeie. Banalul obiect vestimentar a zgâriat sânul femeii, iar aceasta a ajuns în comă. Când sutienul Sylviei Halcrow i-a zgâriat sânul, nu s-a gândit la nimic.

Nu știa că acest lucru va duce la o boală care era cât pe ce să o ucidă. Femeia în vârstă de 53 de ani, care locuiește în Insulele Shetland, a trebuit să fie transportată cu elicopterul pe continent pentru o operație de urgență.

Ea a petrecut opt zile în comă, înainte de a se trezi și a descoperit că o parte din sân i-a fost îndepărtată și că avea o cicatrice de 15 centimetri care îi mergea de la coaste până la brațe.

Sylvia Harlow a declarat că de atunci ”a renunțat complet la sutienele cu sârmă”.

Vezi și: Pistruii, semn al unui cancer în stadiul 4. Au fost tratați ca o eczemă timp de 4 ani. Apoi au început să sângereze și să crească

”Am fost foarte aproape de a nu supraviețui deloc, așa că sunt foarte recunoscătoare. Este înfricoșător să mă gândesc că acest lucru a fost cauzat de sutienul meu”, a mărturisit Sylvia Harlow, potrivit Daily Mail.

Calvarul ei a început în mai 2022, când a observat o umflătură la sân care s-a transformat rapid într-un ”abces dureros”. Solicitând ajutor de la medicul ei de familie, femeia a primit analgezice și antibiotice pentru a o ajuta să gestioneze durerea.

Cu toate acestea, câteva zile mai târziu și în condițiile în care starea ei se deteriora, ea s-a dus de urgență la singurul A&E al insulei, la spitalul Gilbert Bain.

”Am știut că ceva nu era în regulă și m-am dus la A&E, aveam dureri foarte mari. Când am intrat înăuntru, asistenta s-a uitat la mine și m-a dus imediat. Eram complet cenușie la față. A fost foarte înfricoșător. Doctorii au fost nedumeriți câteva zile, nu știam ce se va întâmpla”, a mai mărturisit femeia.

Vezi și: Stil de viață sănătos și echilibrat: Ce înseamnă și cum putem trăi în echilibru

Fasceită necrozantă din cauza sutienului

În cele din urmă, femeiaa fost diagnosticată cu fasceită necrozantă, o boală periculoasă supranumită ”boala care mănâncă carnea”. Aceasta este cauzată atunci când o bacterie, cum ar fi streptococul, pătrunde în piele printr-o zgârietură sau o tăietură.

Toxinele produse de aceste bacterii distrug țesutul pe care îl infectează, provocând moartea acestuia. Când se întâmplă acest lucru, infecția este foarte gravă și poate duce la pierderea membrelor sau la deces.

Femeia și-a amintit cum medicii i-au dat apoi vestea terifiantă că organele sale interne începuseră să se oprească din cauza luptei împotriva infecției. Ea a fost transportată de urgență la Aberdeen Royal Infirmary pentru o operație de urgență în vederea îndepărtării țesutului infectat. 

”M-au băgat în comă indusă și am fost supusă la două operații pentru a îndepărta insecta carnivoră în timp ce eram inconștientă. Privind în urmă, mă bucur că am fost inconștientă, deoarece cred că aș fi fost foarte traumatizată”, a mai mărturisit femeia.

Vezi și: Cocktail-ul care inversează îmbătrânirea. Primele rezultate se văd în 4 zile

Cicatrice și sân extirpat

Ea s-a trezit din coma indusă medical opt zile mai târziu, cu o cicatrice de 25 de centimetri de la coaste până sub braț și cu o porțiune semnificativă din sânul tăiat.   

Sylvia Halcrow a spus că, deși și-a revenit în mare parte, incidentul i-a lăsat mai mult decât cicatrici fizice.

”Este greu să mi se îndepărteze atât de mult din sân, nu arată întotdeauna foarte bine, mai ales în rochii de vară. Dar cel mai important lucru este că sunt în viață și sunt aici pentru a povesti”, a spus ea.

Ea a adăugat că experiența a determinat-o să arunce toate sutienele vechi cu sârmă.

”Am aruncat cu totul sutienele cu sârmă, deși nu știm sigur, sunt sigură că asta a cauzat toată această întâmplare. Pur și simplu nu merită riscul”, a mai spus Sylvia Halcrow.

Vezi și: 10 lucruri pe care trebuie să le știți despre înec. Ciuhodaru: ”Nu vă mai riscați viața! Nu mai intrați brusc în apă!”

Fasceita necrozantă, cum se manifestă

Primul semn este adesea o durere intensă sau pierderea senzației în apropierea unei tăieturi sau a unei răni recente, disproporționată față de mărimea rănii.

Alte simptome includ umflarea pielii din jurul zonei afectate și simptome generale asemănătoare gripei, cum ar fi temperatura ridicată, dureri de cap și oboseală.

Un tratament eficient necesită un diagnostic rapid, urmat de antibiotice și de o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea zonei infectate. Aceasta poate duce la septicemie și insuficiență de organe, în medie una din cinci persoane cu această boală murind chiar și după tratament. 

Vezi și: Ce este indicele UV. Cum te ajută propria umbră să vezi cât de nocive sunt razele soarelui

Ce este fasceita necrozantă: Infecția vicioasă, care mănâncă carnea

Fasceita necrozantă este cel mai frecvent cauzată de o infecție cu streptococul din grupul A, dar poate fi cauzată de mai multe tipuri diferite de bacterii.

Acestea infectează straturile plate ale unei membrane cunoscute sub numele de fascia, care sunt benzi de țesut conjunctiv care înconjoară mușchii, nervii, grăsimea și vasele de sânge.Infecția afectează, de asemenea, țesuturile de lângă fascia.

Uneori, toxinele produse de aceste bacterii distrug țesutul pe care îl infectează, provocând moartea acestuia. Când se întâmplă acest lucru, infecția este foarte gravă și poate duce la pierderea membrelor sau la deces.

Fasceita necrozantă poate progresa foarte rapid și poate duce la probleme grave, cum ar fi septicemia și insuficiența de organ. Potrivit NHS, infecția ucide 40% dintre cei care suferă de această boală, chiar și cu tratament.

Cei care supraviețuiesc pot rămâne adesea cu un handicap pe termen lung ca urmare a amputării sau a îndepărtării țesutului infectat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel