Suplimente pentru imunitate sau vaccin antigripal: care protejează mai bine. Dan Zaharescu (ARPIM): Costă de 10 ori mai mult și nu oferă nicio garanție

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
vaccinul antigripal - FOTO: Freepik@maheswar
vaccinul antigripal - FOTO: Freepik@maheswar

Suplimente pentru imunitate sau vaccin antigripal. Care ne protejează mai bine.

În contextul modificărilor legislative din România care au facilitat accesul populației la vaccinare, Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM, a subliniat importanța unei comunicări clare și eficiente cu publicul despre avantajele vaccinării. Dan Zaharescu a explicat în cadrul conferinței “Noul sezon epidemic: cinci amenințări pentru Sănătate. Cum reacționăm?”, organizate de DC NEWS Media Group, necesitatea de a promova vaccinurile, comparativ cu alternativele care pretind să crească imunitatea.

"Ținând cont de faptul că în România au avut loc niște modificări legislative importante în ultimii 2 ani care facilitează accesul populației la vaccinare, lucrurile acestea ar trebui comunicate. E extrem de importantă această comunicare cu publicul larg și prezentarea avantajelor vaccinării comparativ cu alte soluții care sunt propuse, în special, prin mijloacele mass-media.

Dacă e să facem o analiză cost-eficacitate la nivel personal, dacă ne uităm cât costă un vaccin și cât costă un supliment alimentar care ar avea proprietăți care să îți crească imunitatea, vei observa că acel produs care crește imunitatea, altul decât vaccinul, are un preț o dată și jumătate, cel puțin mai mare decât vaccinul", a explicat Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM, în cadrul conferinței cu titlul ”Noul sezon epidemic: cinci amenințări pentru Sănătate. Cum reacționăm?”, organizate de DC NEWS Media Group. 

Vaccinul, esențial

Dan Zaharescu a adăugat că, în eventualitatea îmbolnăvirii, cheltuielile pentru medicamente și tratamente pot depăși de zece ori costul unui vaccin. De asemenea, modificările legislative recente au garantat disponibilitatea vaccinurilor pe piață de la începutul sezonului de vaccinare, facilitând accesul pacienților la acestea.

"Vaccinul garantează faptul că te protejează pentru sezonul epidemic, în timp ce celălalt produs nu oferă niciun fel de garanție. Mai mult decât atât, dacă este să te îmbolnăvești, costurile personale că trebuie să cumperi diferite produse, picături de pus în nas, pastile de dureri în gât, toate costă și de 10 ori mai mult decât ar fi costat vaccinul.

Pe de altă parte, această schimbare legislativă, în primul rând facilitează accesul pacienților la vaccinuri, garantând faptul că de la începutul sezonului de vaccinare, vaccinurile sunt disponibile pe piață. În acest moment vaccinurile sunt disponibile pe piață.

Dacă populația se duce și solicită medicului o prescripție pentru a se putea vaccina, fără îndoială, lucrurile se pot derula", a explicat Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM, în cadrul conferinței cu titlul ”Noul sezon epidemic: cinci amenințări pentru Sănătate. Cum reacționăm?”, organizate de DC NEWS Media Group. 

 

Vezi mai multe în VIDEO: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
NoMy - smt4.5.3
pixel