Super alimentele care accelerează metabolismul. Consumă-le pentru rezultate fabuloase

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Super alimentele care accelerează metabolismul. Foto: Freepick @ jcomp
Super alimentele care accelerează metabolismul. Foto: Freepick @ jcomp

Super alimentele care accelerează metabolismul trebuie consumate la micul dejun.  

Super alimentele care accelerează metabolismul trebuie inculse, obligatoriu, în meniu, dacă vrei să ajungi repede la greutatea ideală. Deși metabolismul depinde foarte mult de genetică, există unele trucuri pentru a-l accelera și, prin urmare, pentru a slăbi rapid.

Unul dintre ele presupune să consumi, la micul dejun, alimente care accelerează metabolismul. Multe alimente sunt perfecte pentru acest lucru, deoarece sunt bogate în carbohidrați complecși, fibre și proteine.

Manganul, beneficii pentru sănătate. Unde se găsește și care este doza sigură

Iată care sunt cele mai bune alimente pe care ar trebui să le consumăm la mic dejun pentru a accelera metabolismul

1. Cerealele integrale. Introducerea cerealelor integrale în dietă în locul cerealelor rafinate crește consumul de calorii în timpul digestiei și accelerează metabolismul. Cerealele sunt o grupă alimentară importantă care include produse din grâu, orez, ovăz și orz. Cerealele integrale includ stratul exterior al cerealelor și se găsesc în făina integrală, fulgi de ovăz, orez brun, în timp ce cerealele rafinate sunt amidonuri care au fost procesate și descompuse și care nu aduc nutrienți importanți organismului, ci doar zaharuri.

6 alimente care nu trebuie să-ți lipsească în sezonul rece. Te feresc de răceală și întăresc sistemul imunitar

2. Ouă și proteine. Ouăle sunt o opțiune excelentă pentru arderea grăsimii de pe burtă.  De fapt, sunt unul dintre cele mai bune alimente pentru pierderea în greutate, deoarece sunt bogate în proteine, grăsimi sănătoase, cresc sațietatea și au un conținut foarte scăzut de calorii.

Toate alimentele bogate în proteine, cum ar fi carnea, peștele, ouăle și produsele lactate  ajută la accelerarea metabolismului pentru câteva ore. Alimentele proteice, cum ar fi ouăle, cresc rata metabolică cu 15-30%, comparativ cu 5-10% pentru carbohidrați și 0-3% pentru grăsimi.

Desertul sănătos ce concurează cu dulciurile din comerț. Nutriționist: Două sau trei pe zi sunt suficiente

3. Cafea și ceai. Potrivit studiilor, cofeina poate ajuta la creșterea ratei metabolice cu până la 11%.  În ceea ce privește ceaiul, combinația sa de cofeină și catechine poate ajuta  la accelerarea metabolismului. Ceaiul verde este deosebit de bun, mai ales pentru reducerea grăsimii abdominale. 

4. Produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Produsele lactate degresate (brânzeturi și iaurt cu conținut scăzut de grăsimi) oferă vitamina D și calciu, au un conținut scăzut de calorii și au un mare efect de sațietate. Proteinele din lapte acționează și ca stimulatori metabolici și ajută la arderea mai multor calorii pe parcursul zilei.

Fasolea neagră, beneficii. Previne cancerul și bolile de inimă

5. Fructe. Consumând fructe, oferi organismului vitamine și minerale esențiale și îți vei menține metabolismul în funcțiune, evitând constipația. Orice fruct este ideal pentru micul dejun, dar 4 au un conținut scăzut de calorii și sunt deosebit de bune pentru pierderea în greutate:

- Grapefruit.  Cu aproximativ 40 de calorii la 100 de grame, grapefruit-ul este o sursă excelentă de vitamina C, acid folic și potasiu.

- Mere. Cu 50 de calorii la 100 de grame,mărul este un fruct bogat în fibre solubile, care stimulează slăbirea. Este ideal pentru o gustare între mese.

- Pepene. Conține 30 de calorii la 100 de grame. Este bogat în licopen, care ajută la protejarea inimii.

- Fructe de pădure. Conțin aproximativ 30 de calorii la 100 de grame. Sunt bogate în vitamina C, fibre, săruri minerale și fitosteroli, molecule foarte utile în cazul nivelului ridicat de colesterol.

 

Care sunt vitaminele ce ne cresc imunitatea în sezonul rece. Hâncu: Curăță pereții arteriali și grăsimea

Care sunt vitaminele ce ne cresc imunitatea și la ce trebuie să fie atenți vegetarienii/veganii, dar și cei care vor ține post.

În sezonul rece aportul de vitamine trebuie să fie unul mai mare, pentru a ne crește imunitate și a ne putea lupta, cu succes, cu infecțiile.

Dr. Anca Hâncu, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice, a adus în discuție câteva dintre vitaminele pe care le consideră ”de sezon” care se referă la imunitate și la lipsa luminii, odată cu schimbarea orei.

Vitamina D, prevenirea inflamației

”Vitamina D o găsim în surse animale, destul de puține, gălbenuș de ou, pește gras și ficat de cod, dar vitamina D se numește și hormon pentru că poate fi sintetizată și de corpul nostru sub influența razelor solare. Vine perioada de iarnă și poate plecăm dimineață, stăm într-un birou închis și ajungem seara, la 7, când este deja întuneric, și de unde ne mai luăm atunci sursa de prin propria secreție de vitamina D? Și atunci, poate chiar o suplimentare va fi utilă pentru unele persoane”,  a declarat dr. Anca Hâncu, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice, la Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena1.

De asemenea, medicul subliniază că deși nu există contraindicații privind administrarea suplimentară de vitamina D, intoxicația cu această vitamină poate duce la acumularea de calciu, la calcifieri sau la creșterea tensiunii arteriale.

Mai mult decât atât, valabil pentru toate vitaminele, dacă luăm suplimente putem avea probleme de sănătate, în timp ce vitaminele aduse în exces din alimentație nu vor determina probleme prea mari, cel mult un surplus caloric.

Vitamina D menține echilibrul calciului în corp, dar are și efect de prevenire a inflamației. Citește mai mukte AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel