Ai nevoie de:
2 litri de apă
1 ceapă albă
3 căței de usturoi
500 de grame de varză proaspătă
3 morcovi
2 fire de țelină apio
o jumătate de linguriță de oregano
o jumătate de linguriță de busuioc uscat
800 de grame de roșii cuburi
sare
piper
Mod de preparare:
Curăță ceapa de coajă și toac-o mărunt. Curăță morcovii și taie-i rondele sau cubulețe.
Spală varza și toac-o grosier, în bucăți de 1-2 centimetri.
Spală tulpinile de țelină și taie-le în bucăți de 1 centimetru. Sau curăță rădăcina de țelină de coajă și tai-o în cubulețe mici.
Curăță usturoiul și taie-l rondele sau cubulețe.
Umple o oală cu 2 litri de supă de legume sau apă. Adaugă ceapa tocată, morcovul, varza, usturoiul, tulpinile de țelină sau cubulețele de țelină rădăcină, oregano, busuiocul, roșiile cuburi cu tot cu sucul de roșii, sare și piper, după gust.
Pune pe foc mare lasă să fiarbă, apoi redu focul și mai lasă încă 20 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.