Ingrediente pentru supa de roșii cu crutoane de post:
- 2 lingurițe de ulei de măsline,
- 1 ceapă mare (tăiată mărunt),
- 1 ardei roșu mare (tăiat mărunt),
- O jumătate de linguriță de sare,
- 2 căței de usturoi,
- 1 ardei iute mic (opțional),
- O bucată de ghimbir (circa 1-2 cm, opțional),
- 2 lingurițe de coriandru,
- 1 linguriță de cimbru măcinat,
- 1 kg de roșii coapte bine (tăiate cuburi),
- 2 litri de apă,
- 4 felii de pâine tăiate cuburi mici și uscate la cuptor.
Cum se prepară:
La foc mediu, într-o oală de 4 litri se pune la încins uleiul de măsline. Adăugați apoi ceapă, ardei roșu, și sare și gătiți, acoperit, amestecând ocazional, până când se înmoaie, timp de 8 până la 10 minute. Între timp, radeți usturoiul fin, ardeiul iute și ghimbirul dacă vă place gustul. Se adaugă la ceapă și se călește, amestecând, timp de 1 minut. Se amestecă coriandrul măcinat și chimenul măcinat și se călește încă 1 minut. Se adaugă apoi roșiile și apa; creșteți flacăra și fierbeți, parțial acoperit, 10-15 minute. Feliile de pâine, tăiate cuburi, se pun într-o tavă la cuptor și se usucă până când se fac crutoane. După ce roșiile s-au fiert, folosind blenderul (sau blenderul standard, în loturi), supa se face piure. Se poate servi și rece. În afară de crutoane se poate adăuga ceapă verde sau pătrunjel, tăiate mărunt, după gust.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.