Sunt 6.000 de substanțe în fumul de țigară, iar peste 100 sunt asociate cu cancerul. Ce înseamnă un viitor fără fum? Bundoi: Arderea este problema

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
fumatul - FOTO: Freepik@drobotdean
fumatul - FOTO: Freepik@drobotdean

Fumatul este un gest reflex, considerat ca tabiet, dar și dorința de a inhala nicotină. Fumul de țigară conține mii de particule toxice, iar Philip Morris își dorește să se focuseze pe un viitor fără fum.

Fumatul poate provoca boli pulmonare prin deteriorarea căilor respiratorii și a micilor saci de aer (alveole) care se găsesc în plămâni. Philip Morris International și-a propus să construiască un viitor fără fum în care țigările să fie înlocuite cu alternative mai puțin dăunătoare, validate științific. Pentru a-și îndeplini acest obiectiv, PMI desfășoară vaste programe de cercetare și evaluare a produselor sale fără fum, se află în dialog permanent cu comunitatea științifică și încurajează experții independenți să verifice rezultatele acestor cercetări.

”Philip Morris își dorește să se focuseze pe un viitor fără fum. E foarte ciudat. O companie producătoare de tutun sau produse din tutun dorește să se axeze pe un viitor fără fum. 

Ce înseamnă un viitor fără fum? Un profesor renumit, este vorba de fostul șef al disciplinei de cercetare în Oncologie în Franța, spunea că oamenii își satisfac depedența de nicotină prin fumat și mor din cauza fumului de țigară”, a explicat Mihai Bundoi (Philip Morris România), în exclusivitate la DC Medical.

Vezi și: Ce greșeală faci când folosești săpunul. Cum te poți îmbolnăvi din cauza acestuia. De care ar trebui să alegi

100 de substanțe din tutun, asociate cu cancerul

Fumul de țigară conține mii de substanțe, peste 100 dintre aceste fiind asociate cu bolile oncologice. 

”Concluzia din punct de vedere științific este că arderea este problema. Procesul de ardere a tutunului în țigară și sunt date dovedite științific, este un proces oxidativ prin care tutunul este ars, degajă fum de țigară, se produce cenușa sau scrumul. 

Acest fum este un aerosol conține particule lichide, particule solide, majoritatea micro sau nanu particule. Sunt aproximativ 6000 de substanțe în fumul de țigară, din care pentru peste 100 este demonstrat faptul că au o cauzalitate directă cu patologia oncologică, cu afecțiunile cardiovasculare și pulmonare”, a mai precizat Mihai Bundoi (Philip Morris România).

Ce înseamnă inovația

Philip Morris International și-a asumat responsabilitatea de a crea produse alternative cu risc redus pentru acei fumători adulți care nu renunță complet la tutun și la nicotină.

”Dacă arderea este problema înseamnă că trebuie găsită o soluție ca arderea să fie eliminată. Să îi dăm posibilitatea fumătorului adult să își procure această nicotină fără a fi necesar să inhaleze și fumul care este atât de toxic”, a mai spus Mihai Bundoi, în exclusivitate la DC Medical. 

Vezi și: Cocoașa, cifoza, cauze și tratament. Ilie: Nu trebuie să stai drept ca o coloană de bambus. O înclinare mai mare devine deficit postural

Ce este fumatul

”Fumatul a fost definit din foarte multe perspective. Poate să fie un tabiet, dar în egală măsură este o dependență sau o boală. Când încerci să îi oferi unui adult care fumează o alternativă, trebuie să ții seama și de aspectele tabietale. Doar raportul de nicotină poate să nu îl satisfacă. Nu mai fumează o țigară la cafea, după terminarea orelor de program, nu are ce face cu mâinile la o petrecere. 

La Philip Morris am încercat să găsim metode alternative care să livreze nicotina într-un mod comparabil cu fumatul clasic, dar să și imite situațiile tabietale. S-a găsit această soluție, a tutunului încălzit. Cercetarea durează de două decenii, iar la Philip Morris s-au investit peste nouă miliarde de dolari în aceste soluții mai puțin riscante, soluții care până în momentul de față și-au dovedit utilitatea”, a mai spus Mihai Bundoi, Head of Scientific și Medical Affairs.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel