Potrivit medicului, această tradiție provine din Grecia Antică. Grecii făceau niște torturi rotunde, care simbolizau luna, peste care puneau o lumănare aprinsă, care simboliza lumina solară care se reflectă în lună.
"Grecii credeau că atunci când suflă peste această lumânare, fumul care se ridică din lumânarea stinsă, purta, cu el dorințele acestora către zei. Această tradiție a fost preluată de către nemți în urmă cu aproape patru secole, la kinderfesturi, când copiii suflau peste lumânările unui tort iar credința era aceea că dacă vei reuși să stingi toate lumânările, într-o singură suflare, dorințele ți se vor îndeplini", a explicat medicul pe pagina sa de socializare.
Risc de contaminare a tortului
"Dorința noastră, în niciun caz, nu e aceea de a contamina cu salivă și cu germeni tot tortul care urmează să fie mâncat de către invitați", a subliniat acesta.
Astfel, medicul lansează o provcare către urmăritorii săi, pe care îi îndeamnă să găsească soluții care să înlocuiască obiceiul de a sufla în tort. Printre soluțiile propuse de medic se numără folosirea unui ventilator, cât și varianta în care sărbătoritul să sufle într-o lumănare așesază pe felia sa de tort.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.