Sucul de mere și sfeclă bogat în vitamina C și antioxidanți, ceea ce îl face un rapel imunitar puternic, mai ales în această perioadă de toamnă.
Ce conține sfecla
Sfecla roșie este un tip de legumă rădăcinoasă. Sfecla roșie are beneficii nutriționale mari și poate fi o sursă foarte bună de vitamine B și magneziu, printre altele.
Sfecla roșie este plină de vitamine și minerale. Sfecla este o sursă bună de acid folic, vitamina C, mangan și zinc. În plus, sfecla este de asemenea, o sursă excelentă de luteină, zeaxantină și vitamina B-12.
Antioxidanţii sunt compuşi care au capacitatea de a preveni daunele celulare cauzate de inflamație și stresul oxidativ. În plus conține complexul de vitamina B și acid folic, vitamina D și vitamina E. Sucul de sfeclă roșie are un nivel ridicat de polifenoli, despre care se crede că are proprietăți antioxidante.
O sursă bogată de antioxidanți, sfecla este plină de vitamine, minerale și aminoacizi. De asemenea, este bogată în mangan, care ajută la recuperarea mușchilor și țesuturilor, și potasiu, care poate ajuta la sănătatea inimii și chiar la oprirea îmbătrânirii.
Sfecla roșie vă poate ajuta cu îmbunătățirea aspectului pielii și a părului. Produce chiar și umiditate în scalp, ceea ce împiedică părul să se usuce. O sursă bogată de vitamine A, C și K, sfecla conține, de asemenea, potasiu, care ajută la funcția cognitivă și recuperarea musculară, precum și magneziu, care poate ajuta la sănătatea inimii.
Vezi și: Meralgia parestezică, cauze și simptome. Care este legătura cu îmbrăcămintea
Ce conțin merele
Coaja merelor este bogată în vitamine și nutrienți. Acestea sunt o sursă bună de vitamina B, vitamina C, E și K, precum și minerale dietetice cum ar fi fierul, manganul și seleniul. Merele sunt, de asemenea, o bună sursă de fibre dietetice, care ajută la sănătatea digestivă. Fibrele dietetice sunt, de asemenea, cunoscute pentru a preveni bolile de inimă şi creşterea în greutate.
Sucul de mere și sfeclă roșie, beneficii pentru sănătate
Sucul mere și sfeclă roșie este una dintre cele mai sănătoase băuturi pe care le puteți bea. Acesta este ambalat cu vitamine, minerale, și arome naturale cu gust mare. Puteți bea suc de mere și sfeclă roșie fie fierbinte, fie rece. De asemenea, puteți să-l adăugați la smoothie sau să faceți un dressing de salată de casă cu aromă de oțet, arată Benefits of Fruits.
Sucul de mere și sfeclă roșie stimulează imunitatea. De asemenea, au cantități bune de vitamina C și antioxidanți.
Sucul este plin de antioxidanți, vitamina C și minerale și este, de asemenea, o sursă bună de fibre alimentare și luteină. Nu conține gluten, grăsimi și calorii. Puteți să-l beți fierbinte său rece, cu sau fără zahăr, sau să adăugați câteva legume sau fructe pentru a spori gustul.
Dacă aveți greață sau vărsături, este posibil să aveți o inflamație în corp. Alimentele care conțin diverse substanțe nutritive pot ajuta în acest sens, cum ar fi legumele și fructele.
Vezi și: Sănătatea ochilor, ce să nu faci niciodată. Unele obiceiuri pot duce la orbire
O dietă bogată în fructe, legume și cereale integrale este cunoscută pentru a îmbunătăți vigilența și memoria, precum și pentru a crește conectivitatea creierului. O dietă bogată în fructe şi legume este, de asemenea, benefică pentru a îmbunătăți funcția creierului, mai notează Benefits of Fruits.
Sucul de sfeclă roșie conține, de asemenea, antioxidanți. Antioxidanții reduc stresul oxidativ, pe care cercetările l-au legat de dezvoltarea cancerului, a afecțiunilor inflamatorii și a bolilor de inimă.
Îmbunătățește tensiunea arterială
Sucul de sfeclă roșie poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale a unei persoane. Cercetătorii cred că acest lucru se datorează conținutului lor de nitrați.
Sfecla conține în mod natural cantități mari de nitrați, pe care organismul le transformă în oxid nitric. Acest compus dilată vasele de sânge, ceea ce îmbunătățește fluxul sanguin și scade tensiunea arterială generală, arată Medical News Today.
Sfecla conține mulți nitrați cu efect pozitiv asupra tensiunii arteriale și performanței sportive. Nitrații se transformă în organism în oxid nitric care scade tensiunea arterială și crește oxigenarea celulelor. 120ml suc de sfeclă reduc tensiunea cu 10mm Hg după 15 minute de la consum. Același pahar cu suc de sfeclă crește cu 20% performanța fizică și scade consumul de oxigen necesar pentru efort- element important mai ales când sportul e practicat la altitudini mari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.