Subnutriția copiilor din Africa, redusă de apariția supermarketurilor

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Copii din Africa FOTO: Pixabay
Copii din Africa FOTO: Pixabay

Un studiu realizat de cercetătorii Universității din Göttingen susține că prezența supermarketurilor în Africa a redus subnutriția copiilor.

Subnutriția copiilor. Prezența supermarketurilor din Kenya ar rezolva problema subnutriției copiilor, susțin cercetători de la Universitatea din Göttingen, Germania.

Studii anterioare au arătat că excesul de greutate, obezitatea și bolile cronice aferente sunt în creștere în Africa, iar înmulțirea supermarketurilor de pe continentul amintit contribuie la obezitate întrucât, susțin cei de la eurekalert.org, supermarketurile tind să vândă mai multe alimente procesate decât piețele tradiționale. Cercetările susțin asta, însă doar pentru adulți. Pentru copii, supermarketurile par a avea un efect total opus: contribuie în schimb la reducerea subnutriției copiilor.

Economiștii agricoli și alimentari de la universitatea germană au adunat date de la peste 500 de copii selectați la întâmplare din Kenya pe o perioadă de trei ani. Datele au demonstrat că acei copii din gospodăriile cu acces la un supermarket sunt mult mai bine hrăniți decât copiii din grupul de referință, care nu au acces la supermarketuri. Achiziția de alimente într-un supermarket are efecte deosebit de pozitive asupra creșterii și înălțimii copilului.

"La început, am fost surprinși de rezultate, deoarece se presupune adesea că supermarketurile din Africa vând, în primul rând, gustări nesănătoase și alimente convenabile, dar datele noastre arată că gospodăriile care folosesc supermarketuri consumă, de asemenea, alimente sănătoase, cum ar fi fructe și produse animale", afirmă, Bethelhem Legesse Debela, primul autor al studiului, conform sursei citate.

Liderul cercetării, profesorul Matin Qaim, consideră că nu "toate alimentele procesate sunt automat nesănătoase" și că "gospodăriile sărace din Africa, în special, de multe ori nu au acces regulat la produse proaspete perisabile". Rezultatele studiului arată că modernizarea sectorului cu amănuntul alimentar poate avea efecte asupra nutriției, care trebuie analizate în contextul local.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel