Strugurii scad nivelul colesterolului. Alte beneficii ale consumului acestor fructe

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Strugurii sunt buni pentru piele
Strugurii sunt buni pentru piele

Un studiu susține că două porții de struguri scad colesterolul din sânge și cresc biodiversitatea bacterilor intestinale.

O cercetare a unor oameni de știință de la Universitatea din California, David Geffen School of Medicine, SUA, a demonstrat că consumul de struguri poate crește diversitatea microbiomului intestinal și scade nivelul colesterolului din sânge.

La această concluzie au ajuns după un experiment în care voluntari au fost hrăniți cu pudră de struguri timp de patru săptămâni.

Dacă studii anterioare au demonstrat că consumul anumitor fructe, cum ar fi merele și strugurii, contribuie la sănătatea vaselor de sânge întrucât conțin polifenoli, care sunt antioxidanți. Consumul de astfel de fructe scade și nivelul zahărului din sânge și al tensiunii arteriale. Și, în unele cazuri, consumul de polifenoli reduce inflamația, un factor care contribuie la bolile de inimă.

19 adulți sănătoși au urmat o dietă specială săracă în polifenoli și fibre timp de patru săptămâni. Apoi, fiecare subiect a urmat aceeași dietă, dar cu adaos de pulbere de struguri. Voluntarii au mâncat 46 de grame de pulbere în fiecare zi, ceea ce este echivalent cu două porții de struguri. Cercetătorii au colectat probe de scaun, sânge și urină de la voluntari în timpul ambelor etape ale experimentului.

Concluziile: la toți voluntarii s-a observat o creștere în diversitatea microbiomului intestinal, o scădere a nivelului general de colesterol de 6,1 la sută și o scădere cu 5,9 la sută a LDL, arată medicalxpress.

Studiul științific poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel