Știrile zilei în Sănătate. Alertă globală din cauza răspândirii mpox

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@marinaghanis98
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@marinaghanis98

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical.

Creșterea cazurilor de mpox în Africa Centrală expune cele mai vulnerabile comunități. Justine Munguiko nu-și amintea numele bolii despre care fusese avertizată. Știa doar că bebelușul ei, Fidele, avea răni dureroase asemănătoare celor suferite de alți copii din tabăra de deplasare de lângă orașul Goma din estul Congoului.

Republica Democrată Congo este epicentrul unui focar de mpox pe care Organizația Mondială a Sănătății l-a declarat săptămâna trecută drept urgență globală de sănătate publică. Comunități ca cea a lui Munguiko sunt printre cele mai expuse și au nevoie de suport, transmite Reuters.

Africa ar putea începe vaccinările împotriva mpox în câteva zile

Republica Democrată Congo (RDC) și alte țări africane ar putea începe vaccinarea împotriva mpox în câteva zile, a declarat marți agenția de sănătate publică de vârf din Africa. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Africa (Africa CDC) au lucrat cu țările care experimentează focare de mpox la strategii logistice și de comunicare pentru a desfășura doze de vaccin care urmează să sosească în urma angajamentelor luate de Uniunea Europeană, producătorul de vaccinuri Bavarian Nordic, Statele Unite și Japonia.

Argentina pune în carantină o navă cu cereale din cauza unui caz suspect de mpox

Autoritățile argentiniene au pus în carantină o navă de marfă în râul Paraná din cauza unui caz suspect de mpox la bord, a declarat marți guvernul, pe măsură ce autoritățile de sănătate publică globale rămân în alertă pentru o nouă variantă a virusului, care se răspândește mai repede.

Nava sub pavilion liberian, care naviga de la Santos, Brazilia – de asemenea un important hub de mărfuri – pentru a încărca soia, este în carantină, conform ministerului sănătății și corpului industrial Liga Navală Argentiniană.

Roche spune că lucrează pentru a îmbunătăți capacitatea de testare a mpox la nivel mondial

Roche lucrează activ pentru a îmbunătăți capacitatea de testare a mpox la nivel mondial, a declarat marți compania farmaceutică elvețiană. Organizația Mondială a Sănătății a declarat săptămâna trecută mpox o urgență globală de sănătate publică pentru a doua oară în doi ani, pe măsură ce o nouă variantă a bolii, cunoscută sub numele de clade 1b, s-a răspândit rapid în Africa.

Filipinele spun că cazul recent de mpox este o variantă Clade 2 ușoară

Ministrul sănătății din Filipine a declarat miercuri că un caz recent de mpox detectat în națiunea din sud-estul Asiei este de variantă Clade 2 ușoară și nu de varianta mai nouă care s-a răspândit rapid în Africa.

"Mpox-ul pe care l-am găsit era varietatea originală și probabil că a circulat în comunitatea noastră", a spus ministrul Sănătății Teodoro Herbosa pentru canalul de știri ANC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel