Știrile zilei în Sănătate. Medicament pentru obezitate, efecte pozitive. Tratamentul care încetinește progresia cancerului de prostată

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@akilmazumder
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@akilmazumder

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei în domeniul medical. 

Australia și Cochlear sprijină programul din Japonia pentru implanturi auditive la copii. Copiii cu deficiențe de auz din orașul Shizuoka, de pe coasta Japoniei, vor putea să audă, să învețe și să vorbească mai bine începând din anul viitor, datorită unui program în valoare de 6,5 milioane de dolari australieni (4,4 milioane de dolari americani), finanțat de oraș și guvernul Australiei.

În cadrul acestui program pilot, organizația non-profit australiană The Shepherd Centre va trimite personal pentru a instrui experți la Spitalul din Prefectura Shizuoka timp de trei ani, în încercarea Japoniei de a interveni mai devreme și mai eficient în problemele de auz la copii, transmite Reuters.

Al doilea medicament pentru obezitate, efecte așteptate

Roche laudă succesul preliminar al celui de-al doilea candidat la medicament pentru obezitate. Roche a declarat miercuri că al doilea candidat la medicament provenit din achiziția Carmot Therapeutics a obținut rezultate pozitive într-un studiu de fază incipientă, consolidându-și poziția ca un concurent de ultim moment în cursa pentru dezvoltarea de medicamente pentru obezitate.

Pilula experimentală CT-996 de la Roche a dus la o scădere medie a greutății de 6,1% față de placebo în patru săptămâni la pacienții obezi fără diabet, conform unui comunicat de presă al Roche.

Nubeqa de la Bayer încetinește cancerul de prostată în studiile de fază târzie

Bayer examinează extinderea utilizării Nubeqa pe baza unor noi date dintr-un trial cu cancer de prostată. Bayer a declarat miercuri că medicamentul său Nubeqa a demonstrat că încetinește progresia unui anumit tip de cancer de prostată într-un trial de fază târzie, consolidând perspectivele de creștere pentru unul dintre produsele farmaceutice cheie ale producătorului german de medicamente.

Bayer dezvoltă Nubeqa, cunoscut și sub numele de darolutamidă, în colaborare cu compania finlandeză Orion. Medicamentul este deja aprobat în alte setări de tratament pentru cancerul de prostată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel