Știrile zilei în Sănătate. Epidemie de gripă aviară. Gambia respinge legea împotriva mutilării genitale feminine

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@kundoy
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@kundoy

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical.

Oklahoma a devenit al 13-lea stat din SUA care a detectat gripa aviară la vacile din fermele de lapte, a confirmat Departamentul de Agricultură al SUA luni, deși statul a spus că infecția s-a produs cu luni în urmă.

Confirmarea arată că epidemia s-a extins mai mult decât știau autoritățile americane după ce virusul a fost descoperit pentru prima dată în vacile de lapte la sfârșitul lunii martie. De atunci, gripa aviară a fost detectată în peste 150 de turme de vaci în întreaga țară, transmite Reuters.

Gambia respinge legea pentru interzicerea mutilării genitale feminine

Parlamentul din Gambia a respins luni un proiect de lege care ar fi pus capăt interdicției privind mutilarea genitală feminină, după ce deputații au respins toate articolele propuse în legea proiectată.

"Interdicția privind MGF este încă ferm menținută în Gambia. Guvernul rămâne hotărât să elimine această practică dăunătoare", a declarat Ministerul Informațiilor într-un comunicat după vot.

Gaza se confruntă cu o criză a deșeurilor

Buldozerele trec prin munți de deșeuri, dar locuitorii furioși găsesc puțină alinare când copiii lor caută prin gunoaie pe străzile din Gaza într-o criză crescândă de salubritate care adâncește suferința în timpul războiului. "Nu putem dormi, nu putem mânca, nu putem bea, mirosul ne omoară", a spus Ahmed Shaloula, unul dintre mulții palestinieni strămutați, care este din Gaza City și locuiește în Khan Younis.

Statele Unite și Colorado investighează cazuri suplimentare de gripă aviară H5N1 într-o fermă de păsări

Investigatorii federali și statali din Colorado investighează o epidemie de gripă aviară H5N1 într-o fermă de păsări care a dus la patru cazuri confirmate la lucrători și un caz suspectat.

Infecțiile sunt primele cazuri raportate la lucrătorii de păsări în Statele Unite începând cu 2022. Ele urmează unei epidemii de gripă aviară H5N1 la vacile de lapte din SUA care a infectat încă patru lucrători din ferme începând cu luna martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel