Știrile zilei în Sănătate. Terapie pentru o boală pulmonară în stadiu avansat. Utilizarea vaccinurilor împotriva RSV, restrânsă la adulți

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@aishazeyn
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@aishazeyn

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical. 

Terapia Savara pentru o boală pulmonară rară a avut succes în cadrul unui studiu în stadiu avansat. Savara a declarat miercuri că terapia sa experimentală a atins principalul obiectiv al unui studiu în stadiu avansat, îmbunătățind o măsură a funcției pulmonare la pacienții cu o boală rară care cauzează dificultăți de respirație.

Studiul a testat un total de 184 de pacienți cu proteinoză alveolară autoimună pulmonară (aPAP), o boală care poate provoca dificultăți de respirație, cicatrizarea plămânilor și chiar poate duce la necesitatea unui transplant pulmonar, transmite Reuters.

Moderna spune că vaccinul său împotriva RSV este 50% eficient într-un al doilea sezon

Vaccinul mRESVIA de la Moderna Inc împotriva virusului sincițial respirator (RSV) a arătat o eficacitate de 50% în prevenirea RSV după 18 luni, a declarat compania miercuri. În studiile lor clinice, vaccinul împotriva RSV de la GSK, Arexvy, a fost 78% eficient în prevenirea RSV sever pe parcursul unui al doilea an, iar cel de la Pfizer a fost 78% eficient pe parcursul unui al doilea sezon RSV.

CDC-ul SUA restrânge recomandarea de vârstă pentru vaccinurile împotriva RSV în SUA

CDC-ul SUA a restrâns miercuri recomandarea sa pentru utilizarea vaccinurilor împotriva virusului sincițial respirator la adulții în vârstă în acest an și a amânat recomandarea utilizării lor la adulții sub 60 de ani.

Decizia Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a reflectat-o pe cea a comisiei sale de consilieri externi, care a votat pentru a recomanda tuturor adulților de 75 de ani și mai mari, precum și celor cu vârsta între 60 și 74 de ani și cu un risc crescut de RSV sever din cauza condițiilor medicale, să primească vaccinurile.

Autoritățile din Congo aprobă vaccinurile pentru variola maimuței

Autoritățile din Republica Democrată Congo au aprobat utilizarea a două vaccinuri pentru variola maimuței pentru a încerca să abordeze o creștere a cazurilor și o nouă tulpină periculoasă care se răspândește în țară. Congo a înregistrat 20.000 de cazuri și peste 1.000 de decese cauzate de mpox, în principal în rândul copiilor, de la începutul anului trecut.

Curtea supremă din Wisconsin urmează să audieze cazul privind drepturile la avort, raportează Wisconsin Watch

Curtea supremă din Wisconsin ar putea să fie de acord să audieze un proces intentat de Planned Parenthood care solicită recunoașterea dreptului la avort în stat, a raportat miercuri site-ul de știri Wisconsin Watch, citând o decizie nepublicată pe care a obținut-o. Judecătoarea șefă a Curții Supreme din Wisconsin, Annette Kingsland Ziegler, a declarat într-o declarație că instanța cu șapte membri a fost "șocată" de scurgerea de informații și a cerut forțelor de ordine să deschidă o anchetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel