Știrile zilei în Sănătate și Farma. Metformin, medicamentul pentru diabet, sigur pentru bărbați. Testele pentru vaccinul combinat COVID-gripă, suspendate din cauza unor probleme de siguranță

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@ Freelancer Rasel
stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@ Freelancer Rasel

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical și cel farmaceutic.

Abbott își ridică prognoza de profit datorită vânzărilor puternice de dispozitive medicale. Abbott Laboratories a majorat ușor prognoza anuală de profit miercuri, după ce a depășit estimările Wall Street pentru câștigurile din trimestrul trecut, grație cererii puternice pentru monitoarele continue de glucoză (CGMs) și alte dispozitive medicale. Acțiunile Abbott au crescut cu 2% în tranzacțiile de după-amiază, transmite Reuters. 

Donald Trump se autointitulează "tatăl FIV" la un forum pentru femei

Donald Trump s-a autointitulat "tatăl FIV" la un forum pentru alegătoarele femei miercuri, în timp ce candidatul republican la președinție încearcă să-i convingă pe acest segment crucial de votanți că pot avea încredere în el pe probleme reproductive.

Trump, care se află în urma democratei Kamala Harris în popularitate în rândul alegătoarelor înaintea alegerilor din 5 noiembrie, a sugerat că este dornic să discute despre această temă la un eveniment exclusiv pentru femei găzduit de Fox News în Georgia. Statul este printre cele care ar putea decide alegerile.

British American Tobacco va lansa pungi de nicotină sintetice

British American Tobacco (BAT) va lansa o versiune a pungilor sale de nicotină Velo folosind nicotină sintetică în Statele Unite, a declarat David Waterfield, președintele subsidiarei americane a companiei, Reynolds American, miercuri.

Alternativele la fumat, cum ar fi țigările electronice de la marii producători de tutun, inclusiv BAT, conțin de obicei nicotină naturală derivată din planta de tutun, în timp ce nicotina sintetică este produsă într-un laborator din substanțe chimice.

Italia face ilegală căutarea unei mame surogat în străinătate

Parlamentul Italiei a făcut ilegal miercuri pentru cupluri să meargă în străinătate pentru a avea un copil prin surogat — un proiect de lege susținut de partidul premierului Giorgia Meloni, pe care activiștii spun că este menit să vizeze partenerii de același sex.

De la preluarea mandatului în 2022, Meloni a urmărit o agendă socială conservatoare puternică, încercând să promoveze ceea ce consideră valori tradiționale de familie, făcând din ce în ce mai greu pentru cuplurile LGBTQ să devină părinți legali.

McKinsey este aproape de a încheia acorduri în cadrul investigațiilor privind opioidele din SUA

Firma de consultanță McKinsey & Co este aproape de a ajunge la un acord cu procurorii din SUA pentru a plăti peste 500 de milioane de dolari pentru a rezolva investigațiile federale de lungă durată referitoare la munca sa anterioară, ajutând producătorii de opioide să-și crească vânzările, ceea ce a contribuit la o epidemie mortală de dependență, au spus două persoane familiarizate cu problema.

Un acord, care nu a fost finalizat, ar rezolva anchetele penale și civile ale Departamentului de Justiție din SUA, au spus persoanele.

FDA din SUA suspendă studiul Novavax pentru vaccinul combinat COVID-gripă din motive de siguranță

Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA a suspendat un studiu al vaccinului combinat COVID-influenza al Novavax și al vaccinurilor sale pentru gripă standalone după ce un participant care a primit vaccinul combinat a raportat daune nervoase, a declarat compania miercuri.

Acțiunile sale au scăzut cu până la 24%, iar dacă pierderile se mențin, acest lucru ar șterge aproape 400 de milioane de dolari din capitalizarea de piață a producătorului de vaccinuri.

Campionii eutanasiei din Regatul Unit spun că oamenii merită control

Sophie Korevaar, în vârstă de 40 de ani, spune că este consumată de îngrijorarea că s-ar putea confrunta cu suferințe insuportabile în viitor, fără a avea puterea de a controla cât timp. Ea are scleroză multiplă (SM), o boală care, spune ea, ar putea lăsa-o imobilizată la pat, cu puțină calitate a vieții. Schimbarea legii pentru a permite eutanasia în Marea Britanie, care ar include boala ei, i-ar aduce liniște sufletească, spune ea.

Medicamentul pentru diabet metformin este sigur pentru bărbații care ar putea deveni tați

Bărbații pot lua medicamentul pentru diabet metformin, fără teama că ar provoca malformații congenitale la copiii lor, conform rezultatelor unui studiu amplu publicat miercuri. Urmărind peste 3 milioane de sarcini în Norvegia și Taiwan, cercetătorii nu au găsit nicio asociere între malformațiile congenitale și utilizarea metforminului de către tați în cele trei luni înainte de concepție, perioada de dezvoltare a spermei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel