Știrile zilei în Sănătate și Farma. Medicamente la 2 dolari. Roche vizează o revoluție în tratamentul cancerului de sân cu noua pilulă

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik
stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical și cel farmaceutic.

Acțiunile Gerresheimer au crescut după ce un investitor activ a cumpărat peste 5% din pachetul de acțiuni. Acțiunile Gerresheimer au crescut cu până la 6,8% miercuri, după ce o declarație de reglementare a arătat că investitorul activ Ricky Chad Sandler a achiziționat un pachet de 5,43% din producătorul german de ambalaje medicale. Acțiunile au fost tranzacționate cu 4,9% mai sus la 10:30 GMT, după ce participația a fost dezvăluită marți seară, transmite Reuters.

Australia și Noua Zeelandă se pregătesc pentru o amenințare iminentă de gripă aviară

Australia și Noua Zeelandă se pregătesc pentru sosirea unei tulpini distrugătoare de gripă aviară, întărind biosecuritatea la ferme, testând păsările de coastă pentru boală, vaccinând speciile vulnerabile și desfășurând exerciții de simulare a planurilor de răspuns.

Oceania este ultima regiune din lume liberă de gripa aviară H5N1 clade 2.3.4.4b, care a ucis sute de milioane de păsări și zeci de mii de mamifere din 2020, lăsând plajele pline de cadavre și perturbând industria agricolă.

Medicamente cu doi dolari

Guvernul SUA va publica o listă preliminară de medicamente generice care vor fi disponibile pentru beneficiarii programului Medicare la un preț de maximum 2 dolari, a raportat Axios miercuri, citând oficiali americani. Raportul a adăugat că medicamentele de pe listă nu vor fi supuse unor cerințe precum autorizarea prealabilă sau limitele de cantitate.

CeriBell caută o evaluare de până la 578 de milioane de dolari în cadrul ofertei publice inițiale în SUA

CeriBell a declarat miercuri că vizează o evaluare de până la 578,3 milioane de dolari în cadrul ofertei sale publice inițiale extinse în Statele Unite, indicând o cerere puternică din partea investitorilor pentru producătorul de dispozitive medicale.

Compania urmărește acum să strângă până la 180,3 milioane de dolari prin oferirea a aproximativ 10,6 milioane de acțiuni la un preț de 16 până la 17 dolari fiecare.

CVS și UnitedHealth cer ca președinta FTC Khan și doi comisari să fie descalificați din caz

CVS Health și UnitedHealth Group au cerut președintelui Comisiei Federale pentru Comerț (FTC), Lina Khan, și comisarilor Rebecca Kelly Slaughter și Alvaro Bedoya să se descalifice dintr-un proces FTC care a acuzat companiile de majorarea ilegală a prețurilor insulinei. Companiile au prezentat aceste cereri pentru Reuters, după ce le-au depus marți seara la tribunalul intern al FTC.

Companiile arată că Khan, împreună cu Slaughter și Bedoya, au manifestat prejudecăți împotriva managerilor de beneficii farmaceutice și au judecat dinainte modelele lor de prețuri. CVS a subliniat afirmațiile comisarilor că reducerile pe baza volumului sau rebaturile duc la creșterea prețurilor pentru pacienți și apariția lui Khan la un eveniment al Asociației Naționale a Farmacistilor Comunitari în 2022.

Grupul, format din farmacii independente, a criticat managerii de beneficii farmaceutice.

„Participanții la eveniment purtau articole vestimentare anti-PBM, inclusiv insigne care denunțau PBM-urile ca fiind «sângele care suge» și tricouri care le reprezentau ca vampiri,” se arată în document.

Novavax obține autorizarea UE pentru vaccinul său actualizat COVID care vizează tulpina JN.1

Comisia Europeană a autorizat vaccinul actualizat COVID-19 al Novavax care vizează tulpina JN.1 a coronavirusului în regiune, a anunțat compania miercuri. Autorizația este pentru utilizarea la persoanele cu vârsta de 12 ani și peste.

Directorul Roche: pilula pentru cancerul de sân ar putea intra pe o piață de 12 miliarde de dolari, dacă studiile au succes

Medicamentul experimental oral pentru cancerul de sân giredestrant de la Roche ar putea intra pe o piață în valoare de cel puțin 10 miliarde de franci elvețieni (12 miliarde de dolari) pe an, dacă finalizează două studii cheie privind tratamentul precoce al bolii, a declarat CEO-ul companiei elvețiene.

Pilula aparține unei clase cunoscute sub numele de degradatori selectivi ai receptorilor de estrogen (SERD) pentru a lupta împotriva tumorilor care cresc ca răspuns la estrogen, care se estimează că reprezintă până la 80% din toate cazurile de cancer mamar.

Stigma complică provocările Burundi în lupta împotriva mpox

Eric Mbonigaba s-a recuperat de mpox după patru săptămâni în spital, dar șoferul de motocicletă din Burundi spune că a devenit victima stigmatizării asociate cu boala, riscându-și astfel casa și mijloacele de trai.

Fiind unul dintre primii oameni diagnosticați cu mpox în Burundi, problemele sale subliniază provocările cu care se confruntă cea de-a doua țară cea mai afectată din Africa în lupta împotriva bolii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel