Știrile zilei în Sănătate și Farma. Terapia pentru cancerul colorectal, ineficientă. Tratament pentru miastenia gravis, efecte pozitive

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@kopgzdevth
stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@kopgzdevth

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical și cel farmaceutic.

Stocul de medicamente pentru avort din statul Washington, primul de acest fel din țară, va servi drept asigurare împotriva unor viitoare procese care ar putea căuta interzicerea procedurii la nivel național sau a unui al doilea mandat prezidențial pentru republicanul Donald Trump, a declarat guvernatorul Jay Inslee.

Anul trecut, în contextul unui proces federal care căuta restricționarea accesului la medicamentele pentru avort la nivel național, Inslee, un democrat, a ordonat Departamentului de Corecții al statului să folosească licența sa de farmacie pentru a achiziționa 30.000 de doze de medicamentul mifepristone.

Medicamentul Amgen pentru tulburări musculare, eficient

Amgen a anunțat marți că medicamentul său a ajutat la îmbunătățirea activităților zilnice, inclusiv mestecatul și înghițirea, la pacienții care suferă de o boală rară de slăbire a mușchilor, îndeplinind obiectivul principal al unui studiu de fază avansată.

Compania testează medicamentul său, inebilizumab sau Uplizna, la pacienți care suferă de miastenia gravis, o afecțiune cauzată de o reacție imunitară anormală care slăbește mușchii care controlează ochii, gura, gâtul și membrele.

FDA aprobă medicamentul IntraBio pentru o boală genetică rară

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat marți medicamentul IntraBio pentru o boală genetică rară și fatală, a declarat agenția de sănătate, la doar câteva zile după ce a autorizat prima tratament pentru această afecțiune.

Boala Niemann-Pick tip C (NPC) este o afecțiune genetică rară care afectează sistemul nervos și alte organe, provocând dizabilități fizice și mentale, cum ar fi problemele de vorbire, dificultăți la înghițire și coordonare, stângăcie și altele în timp.

Dezvoltatorul medicamentului pentru obezitate BioAge Labs vizează o evaluare de până la 640 de milioane de dolari în IPO-ul din SUA

BioAge Labs își propune o evaluare de până la 639,7 milioane de dolari în cadrul ofertei publice inițiale (IPO) extinse din Statele Unite, a declarat miercuri dezvoltatorul de medicamente pentru obezitate, într-un semn al cererii puternice din partea investitorilor. Cererea în creștere pentru Zepbound de la Eli Lilly și Wegovy de la Novo Nordisk a atras atenția investitorilor, aducând capital nou către alți dezvoltatori de medicamente pentru obezitate.

Terapia pentru cancerul colorectal de la Merck eșuează în studiul de fază avansată

Merck a declarat miercuri că terapia sa nu a îndeplinit obiectivul principal al unui studiu de fază avansată, evaluându-se la pacienți cu un tip de cancer colorectal. Compania a afirmat că pacienții care au luat medicamentul său experimental favezelimab în combinație cu Keytruda nu au arătat o îmbunătățire semnificativă a supraviețuirii generale comparativ cu tratamentul standard.

Pfizer și Moderna continuă bătălia pentru vaccinurilor COVID

Bătălia legală între Pfizer și Moderna privind vaccinurile lor rivale împotriva COVID-19 va continua după ce Tribunalul Superior din Londra a acordat miercuri permisiunea Pfizer de a duce cazul la Curtea de Apel.

Pfizer și partenerul său german BioNTech au dat în judecată Moderna la Londra în septembrie 2022, căutând anularea a două brevete deținute de Moderna, care a răspuns la scurt timp, susținând că propriile sale brevete au fost încălcate.

2seventy Bio oprește înrolarea pacienților într-un studiu de terapie pentru cancerul de sânge

2seventy bio va opri înrolarea pacienților într-un studiu de fază avansată al terapiei sale cu celule Abecma, dezvoltată în parteneriat cu Bristol-Myers Squibb, pentru tratarea pacienților cu mielom multiplu recent diagnosticat.

Decizia a fost luată din cauza numărului mai mic de pacienți eligibili în condițiile creșterii opțiunilor de tratament în comparație cu momentul în care studiul a fost inițial conceput, a declarat Anna Truppel-Hartmann, medic-șef la 2seventy Bio.

KKR și GIC angajează bănci pentru a vinde participațiile în Metro Pacific Health de 3,2 miliarde de dolari

KKR & Co și fondul suveran de investiții din Singapore GIC au numit Bank of America, Jefferies și UBS pentru a vinde participația lor majoritară în Metro Pacific Health din Filipine, într-o tranzacție care ar putea evalua compania la 3,2 miliarde de dolari, au declarat trei persoane care au cunoștință de problemă. Un proces de vânzare ar putea începe chiar în trimestrul patru al acestui an sau în primul trimestru din 2025, a spus una dintre persoanele citate.

Mari firme chineze de vape cercetează alternative la nicotină

Trei mari companii chineze de vape cercetează chimicale similare cu nicotina pe care consideră că ar putea servi drept înlocuitor pentru nicotină în produse precum vapes, au declarat oficialii companiei, dar implicațiile pentru sănătate ar putea necesita "ani" de investigare.

O astfel de chimicală, 6-metilnicotina, este fabricată în laborator, are o structură chimică similară cu nicotina și este deja utilizată în unele vapes din Statele Unite. Însă reglementatorii și cercetătorii au avertizat că ar putea fi mai potentă și mai adictivă decât nicotina însăși.

Fără sancțiuni pentru reducerea prețurilor la medicamente

Senatorul american Bernie Sanders a declarat marți că a primit angajamente din partea celor mai mari gestionari de beneficii farmaceutice din țară că vor extinde acoperirea medicamentelor populare pentru diabet și pierdere în greutate de la Novo Nordisk dacă compania reduce prețurile listate.

Sanders a spus în remarci introductive la o audiere a Comitetului Senatului pentru Sănătate, Educație, Muncă și Pensii, pe care o conduce, că a primit angajamente de la Optum, parte a UnitedHealth Group, Caremark de la CVS Health și Express Scripts de la Cigna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
NoMy - smt4.5.3
pixel