Știrile zilei în Sănătate și Farma. Alăptarea este sigură pentru supraviețuitoarele cancerului de sân. FIFA și OMS lansează campania globală pentru comoții cerebrale

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@aadileditz933658
stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@aadileditz933658

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical și cel farmaceutic.

Alăptarea este sigură pentru supraviețuitoarele cancerului de sân. Două studii au arătat pentru prima dată că alăptarea după tratamentul pentru cancerul de sân nu crește riscul de recidivă pentru femei.

De asemenea, alte studii prezentate la întâlnire au demonstrat că imunoterapia continuă să ofere speranțe de supraviețuire pe termen lung pentru persoanele cu diferite tipuri de cancer. Alăptarea a fost considerată sigură după tratamentul pentru cancerul de sân.

Hims & Hers oferă Wegovy combinat pentru 99 USD/lună anumitor profesii

Compania americană de telemedicină Hims & Hers Health a anunțat miercuri că va vinde versiuni combinate ale popularului medicament pentru pierderea în greutate Wegovy, produs de Novo Nordisk, pacienților din anumite profesii pentru 99 USD pe lună.

Compania a precizat că prețul va fi disponibil pentru membrii armatei americane, profesori, asistente medicale și respondenți de urgență, inclusiv polițiști și pompieri, precum și pentru veterani. Pentru pacienții cu un plan pe 12 luni, Hims oferă o injecție cu semaglutidă pentru 199 USD pe lună, conform site-ului său.

Un al doilea proces Zantac legat de cancer se încheie cu un juriu blocat

Cel mai recent proces privind acuzațiile conform cărora medicamentul pentru arsuri la stomac Zantac, acum retras, cauzează cancer s-a încheiat cu un juriu blocat miercuri, deoarece jurații din Chicago nu au reușit să ajungă la un acord cu privire la faptul dacă Boehringer Ingelheim trebuie să plătească despăgubiri unui bărbat din Illinois care a declarat că a dezvoltat cancer de prostată în urma utilizării medicamentului, conform avocatului bărbatului.

Acesta este al doilea proces în care un juriu nu a reușit să ajungă la un verdict în valul actual de litigii legate de acest medicament retras.

FIFA colaborează cu OMS într-o campanie globală privind comoțiile cerebrale

Organismul de conducere al fotbalului, FIFA, și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au lansat miercuri o inițiativă globală de conștientizare a comoțiilor cerebrale, dezvoltată împreună cu experți în sănătatea creierului.

Schema "Suspectează și Protejează: Niciun meci nu merită riscul" are ca scop evidențierea riscurilor traumatismelor craniene și oferirea de resurse pe acest subiect, au declarat aceștia într-o declarație comună.

GSK ajunge la o înțelegere în două procese din California legate de Zantac

Compania farmaceutică britanică GSK a declarat miercuri că a fost de acord să încheie două procese în California care susțineau că medicamentul său pentru arsuri la stomac, Zantac, retras acum, cauzează cancer. GSK nu admite nicio răspundere în niciuna dintre aceste înțelegeri, a declarat compania într-o declarație.

Gavi va achiziționa 500.000 de doze de vaccin mpox de la Bavarian Nordic

Grupul global de vaccinuri Gavi va achiziționa 500.000 de doze de vaccin mpox de la Bavarian Nordic, prima sa achiziție a acestui vaccin pentru a ajuta la combaterea unui focar în anumite părți din Africa, a declarat miercuri grupul.

În 2024, au existat peste 25.000 de cazuri suspectate de mpox și 723 de decese în Africa, în principal în Republica Democratică Congo, conform Organizației Mondiale a Sănătății, care a declarat focarul o urgență globală de sănătate.

Sănătatea, clima și conflictele, "lovitură triplă" pentru cei mai săraci din lume

Schimbările climatice și conflictele riscă să umbrească eforturile de îmbunătățire a sănătății oamenilor, când, de fapt, aceste probleme se suprapun, a declarat Peter Sands, șeful Fondului Global pentru Combaterea SIDA, Tuberculozei și Malariei.

Acesta a vorbit la Londra înainte de lansarea, joi, a raportului Fondului Global pentru 2024, care acoperă activitatea sa din anul precedent, și care a arătat o îmbunătățire în combaterea celor trei boli după ce eforturile au fost deraiate de COVID-19.

Producătorul japonez de instrumente de testare Rigaku, susținut de Carlyle, se pregătește de IPO, spun sursele

Compania japoneză Rigaku, producătoare de instrumente de testare cu raze X și susținută de firma de achiziții Carlyle Group, se pregătește pentru o ofertă publică inițială (IPO) internă în octombrie, au declarat două surse familiare cu situația. Carlyle vizează o valoare de piață pentru Rigaku de aproximativ 300 de miliarde de yeni (2,09 miliarde USD) în IPO, au declarat una dintre surse și o a treia sursă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
NoMy - smt4.5.3
pixel